UNIVERZITET U KRAGUJEVCU: MESTA ZA 3.700 BRUCOŠA, OD ČEGA 2.403 ZA BUDŽETSKE

Društvo

Na dvanaest fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, mesta ima za oko 3.700 brucoša, od čega 2.403 za akademce koji će se školovati o trošku budžeta, a ostalih 1.273 za samofinansirajuće studente.

Master akademske studije, prenela je Radio televizija Kragujevac, upisaće 1942, doktorske akademske studije 351 kandidat, a specijalističke akademske studije njih 48-oro.

Univerzitet u Kragujevcu, kažu u toj visokoškolskoj ustanovi, prati sve preporuke Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, te očekuju se da prijemni ispiti na fakultetima da budu održani u poslednjoj nedelji juna.

Većina fakulteta Univerziteta u Kragujevcu objavila je na svojim sajtovima informatore za upis. Fakultet inženjerskih nauka i Prirodno-matematički fakultet organizovali su i pripremnu nastavu onlajn, a lekcije za pripremu su dostupne na sajtovima ovih visokoobrazovnih ustanova.Rektor Univerziteta u Kragujevcu dr Nenad Filipović kaže da su iznosi školarina minimalno korigovani i da su sva plaćanja studenata prema fakultetima obustavljena dok je na snazi vanredno stanje.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.