Univerzitet u Kragujevcu obeležio 47 godina od osnivanja i slavu

Društvo Grad

Univerzitet u Kragujevcu juče je svečanom akademijom obeležio 47 godina postojanja i svoju slavu Svetog apostola i jevanđelistu Jovana, kojoj su prisusustvovali predstavnici Ministarstva prosvete, Srpske akademije nauke i umetnosti, rektori drugih Univerziteta, pedstavnici grada Kragujevca prorektori, dekani, profesori, saradnici ali i dobitnik Nobelove nagrade za hemiju profesor Danijel Šehtman.

  • Posebna nam je čast što današnjoj Svečanoj akademiji kojom obeležavamo Dan Univerziteta i slavu, prisustvuje jedan nobelovac – prof.Den Šehtman sa suprugom. Posle Ive Andrića, ovo je drugi put da jedan nobelovac dolazi u Kragujevac, a prvi put na Univerzitet, kazao je rektor prof. dr Nenad Filipović.
  • Tokom 47 godina postojanja Univerzitet je radio na osavremenjivanju nastave i unapređivanju znanja i naučnih dostignuća, nastavnika, saradnika i istraživača čime je postao dosledan svom cilju, kazao je državni sekretar u Ministarstvu prosvete Ivica Radović.

Čestitke povodom Dana Univerziteta i slave ustanove – Svetog apostola i jevanđelistu Jovana, u ime grada Kragujevca uputio je predsednik Skupštine grada Kragujevca Miroslav Petrašinović, zahalivši osnivačima koji su imali viziju stvaranja mesta gde se znanje, istraživanje i inovacije – neguju i šire.

  • Univerzitet je postao simbol akademske izvrsnosti, središte obrazovanja koje je transformisalo živote generacija studenata, ali i grada Kragujevca. Naš Univerzitet sa fakultetima u Čačku, Vrnjačkoj banji, Užicu, Jagodini, Kraljevu i Kragujevcu je mesto gde se susreću različite discipline, razmenjuju ideje i stvaraju nove perspektive, a grad Kragujevac se trudi da generacijama koje dolaze stvori takve uslove za učenje, život i rad, da niko od studenata ne poželi da napusti ovaj grad, već da ovde nađe posao, dom i zasnuje porodicu, poručio je predsednik Petrašinović.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.