Uprava za vanredne situacije: Novogodišnja noć je bila mirna, reagovano je 6 puta, bez povređenih lica

Grad

Načelnik Uprave za vanredne situacije, pukovnik policije Zoran Kočović za naš portal je istakao da su pripadnici ove uprave, kao i svake godine, Novu godinu dočekali radno i u punoj pripravnosti, spremni da deluju u svakoj vanrednoj situaciji ili u vanrednom događaju.

Novogodišnja noć bila je mirna. Tokom novogodišnje noći Vatrogasno-spasilačka brigada je reagovala 6 puta i na ovim intervencijama nije bilo povređenih lica.

  • Ukupan broj  intervencija u 2023. godini je 1419, uglavnom se radi o požarima, tehničkim intervencijama, tehničkim intervencijama u saobraćaju i sa opasnim materijama i drugim intervencijama, naveo je Kočović.

Najveći broj intervencija je bio u mesecu junu 2023. godine kada je proglašena vanredna situacija na teritoriji celog Šumadijskog upravnog okruga, tada su pripadnici Uprave za vanredne situacije intervenisali 204 puta.

  • Napominjemo da su pripadnici Uprave za vanredne situacine i vatrogasno-spasilačke brigade u Kragujevcu uvek tu za naše sugrađane i da sve zahteve i prijave naši građani mogu dostaviti na telefon 193 ili Operativnom centru Uprave na telefon 1985, rekao je načelnik Uprave.
  • Koristim priliku da vama i vašim čitaocima i pratiocima čestitam Novu godinu i predstojeće praznike i poželim puno zdravlja, sreće i uspeha kako na porodičnom, tako i na poslovnom planu, naveo je Zoran Kočović.
Fotografije: Privatna arhiva
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.