foto: Grad Kragujevac

Uručeni sertifikati studentima koji su pohađali Letnju stručnu praksu

Društvo Grad

Sertifikati o završenom programu Letnje stručne prakse, svečano su uručeni u sali Rektorata Univerziteta u Kragujevcu. Studentima FILUM-a, Ekonomskog i Pravnog fakulteta, FIN i PMF-a sertifikate su uručili prorektor za nastavu i studentska pitanja, prf. dr Vladimir Ranković i pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom, Stefan Jovanović.

  • Program stručne prakse ima veliki značaj jer studenti imaju mogućnost da steknu stručna i profesionalna znanja koja će im značiti prilikom zaposlenja. Kroz program letnje stručne prakse studenti su se susreli sa načinom na koji funkcionišu gradske uprave, javna preduzeća i ustanova, gradska administracija uopšte, što je od velikog značaja pored teorijskog znanja koje steknu na fakultetu. Potrebno je što više praktičnog znanja koje će da prati teorijsko znanje tokom studija. Grad Kragujevac će nastaviti da realizuje slične programe za mlade,rekao je pomoćnik gradonačelnika, Stefan Jovanović.

Jović je najavio učešće 43 kragujevačkih studenata u predstojećem projektu ”Studentska stručna praksa u javnoj upravi 2021-2022” Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Uručivanje sertifikata studentima koji su završili Letnju stručnu praksu / foto: Grad Kragujevac

Ove godine 20 studenata završnih godina osnovnih, integrisanih i master akademskih studija tokom jula i avgusta obavilo je praksu u gradskim upravama za zajedničke poslove i javne prihode i inspekcijske poslove, u Narodnoj biblioteci Vuk Karadžić, Domu omladine, preduzećima JKP Šumadija i Vodovod i kanalizacija.

Prof. dr Vladimir Ranković, prorektor za nastavu ističe da se program stručne prakse uspešno realizuje već devet godina.

  • Ranijih godina veći broj studenata se prijavljivao za program Letnje stručne prakse a razlog tome je što su stručnu praksu mnogi fakulteti uveli kroz obavezan studijski program. Danas počinje i program usavršavanja filologa, studenata Filološko-umetničkog fakulteta koji će svojim kolegama sa drugih fakulteta prenositi znanja iz jezika i istovremeno usavršavati svoje znanje i praksu kao predavači, najavio je prof. dr Ranković.

foto: Grad Kragujevac
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.