UTVRĐEN PREDLOG ODLUKE O DRUGOM REBALANSU BUDŽETA

Društvo Grad

Gradsko veće na sednici održanoj 16. oktobra utvrdilo je predlog odluke o drugom rebalansu budžeta grada Kragujevca za 2018. godinu kojim se utvrđuju ukupni prihodi i primanja odnosno rashodi i izdaci u iznosu od 7,9 milijardi dinara i uputilo odbornicima Skupštine grada na razmatranje i odlučivanje.

Na sednici je razmatran i usvojen Izveštaj o izvršenju budžeta od 1. januara do 30. septembra tekuće godine. Ostvareni prihodi i primanja iznose 4 137 346 683 što je 62 posto od 6 655 124 000 dinara, koliko je planirano Odlukom o budžetu grada.

Pred odbornicima gradskog parlamenta naći će se i predlog Odluke o dopuni Odluke o ostvarivanju prava na prevoz u javnom saobraćaju dece pripremnog predškolskog programa, učenika i zaposlenih u osnovnim i srednjim školama. Razlog da se izvrši dopuna Odluke odnosi se na pravo pratioca učenika osnovnih i srednjih škola sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, u smislu obezbeđenja mesečne karte odnosno naknade troškova za dolazak i povratak sa nastave, ukoliko ne postoje adekvatne linije u javnom gradskom prevozu ili zbog zdravstvenih razloga koji uslovljavaju drugu vrstu prevoza.

Gradsko veće uputilo je u skupštinsku proceduru i Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o postupku i načinu određivanja i promeni naziva ulica, trgova, gradskih četvrti, zaselaka ili delova naseljenih mesta. Pravilnikom se bliže uređuje, odnosno definiše postupak određivanja ili promene naziva dela ulice ili trga kao i postupak donošenja rešenja Skupštine grada o određivanju naziva za one ulice čiji naziv faktički postoji na terenu i u upotrebi je.

Naime, Vlada Republike Srbije pristupila je realizaciji projekta “Ažuriranje Adresnog registra u RS“ . Projekat uključuje sva relevantna ministarstva i organizacije i podarzumeva sinhronizovane aktivnosti koje vode ka tome da svaka ulica u Republici Srbiji dobije naziv i da svaki objekat dobije svoj kućni broj, odnosno da se zvanična baza podataka Adresnog registra u potpunosti ažurira i da je nakon toga preuzmu i koriste sve državne institucije.

U skupštinsku proceduru upućen je i predlog Odluke  o raspolaganju neizgrađenim građevinskim zemljištem u javnoj svojini. To znači da će grad Kragujevac, ukoliko odbornici daju saglasnost, preneti u javnu svojinu Republike Srbije bez naknade parcelu površine 2,9 hektara radi izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, koja se nalazi u zahvatu PDR – a Denino brdo – potez između ulica Božidara Maslarića i Belodrimske.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.