Veroljub Stevanović: Nastavljamo borbu za Šumadiju zajedno sa Srpskom koalicijom NADA

Izbori 2022

-Nastavljamo borbu za Šumadiju zajedno sa Srpskom koalicijom NADA, kojoj je jedan od glavnih programskih ciljeva ravnomerni razvoj Srbije i decentralizacija, odnosno davanje većih ovlašćenja i većeg budžeta za lokalne samouprave, gradove i opštine,  rekao je predsednik Zajedno za Šumadiju i bivši gradonačelnik Kragujevca, Veroljub Stevanović na tribini koalicije „Dr Miloš Jovanović NADA za Srbiju“, danas u skupštinskoj sali grada Kragujevca.

Spomenuo je aktuelnu temu, kojom kako kaže država „udara direktno na sirotinju“ a to je uvođenje fiskalizacije na pijacama.

-Ovo nije direktan udar samo na ljude koji su na Zelenoj ili Šarenoj pijaci, koji od toga žive i hrane porodice, nego to je udar na sve građane Kragujvca koji tamo kupuju. Da vas podsetim da smo te pijace mi napravili, još dve u istoj godini, i imamo ih kao nešto što je najbolje u Srbiji, a oni nisu uspeli u ovom gradu ni  Tržnicu da obnove za tri godine, a to se radi za tri meseca, dodao je Stevanović.

Osvrnuo se i na jednu stvar koja sve treba da nas zebrine, a to je kako kaže činjenica da se Srbija u unutrašnjosti gasi, da sve ide ka Beogradu ili inostranstvu.

-Istok je prazan, jug, sve ide u Beograd. Mi kažemo ne može tako, ne može Šumadija da se prazni.

Mirko Jovanović, potpredsednik DSS, govorio je da Srbija mora da ulaganja u domaću privredu moraju da budu priorit ove zemlje, a ne da se stranim kompanijama daju subvencije koje su ogromne, a da ih naši seljaci jedva dobijaju, kao I da Srbija ne sme da zavidi ni od koga:

-Ako mi budemo deo svetske ekonomije, i ako se odluke o tome kako će izgledati privreda Srbije budu donosile isključivo u Briselu, mi nećemo imati pravo na proizvodnju. Oni nemaju nameru da to ovde rade. Moramo vratiti Srbiju onakvu kakva je bila, gde ćemo biti „svoj na svome“ i gde će naša skupština donositi odluke.

Koaliciju NADA čine DSS i POKS, kao i „Zajedno za Šumadiju“, a predsednički kandidat koalicije je Miloš Jovanović.

Tagovi:

2 thoughts on “Veroljub Stevanović: Nastavljamo borbu za Šumadiju zajedno sa Srpskom koalicijom NADA

  1. Nastavlja Verko borbu za sebe, a ne za Šumadiju. Šumadija je tu u drugom planu. Prvo da on obezbedi sebi poslanički mandat, a posle sve ostalo ako bude prilike. Tako Verko razmišlja, i to je odavno svima jasno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.