Vesna Jovanović Milošević kandidatkinja za direktorku Urbanizma

Grad

Pred odbornicima Skupštine Kragujevca u petak će se na dnevnom redu naći i predlog da za direktorku JP Urbanizam izaberu Vesnu Jovanović Milošević, koja je u jednom trenutku obavljala funkciju vršioca dužnosti direktora tog javnog preduzeća.

Република Србија
Град Крагујевац
Комисија за спровођење конкурса за избор
директора јавних предузећа чији је оснивач град Крагујевац
Број: 06-77/23-I-01/4
Датум: 6. фебруар 2023. године
К р а г у ј е в а ц
Комисија за спровођење конкурса за избор директора јавних предузећа чији
је оснивач град Крагујевац, на основу члана 25. Одлуке о начину и поступку избора
и именовања директора јавних предузећа чији је оснивач град Крагујевац
(„Службени лист града Крагујевца“, број 41/16), на седници одржаној 6. фебруара
2023. године, утврдила је
РАНГ ЛИСТУ
кандидата за директора
Јавног предузећа „Урбанизам“ Крагујевац
I Утврђује се ранг листа кандидата за директора Јавног предузећа
„Урбанизам“ Крагујевац
1. Весна Јовановић Милошевић, просечна оцена………………………………..2,61
2. Др Александар Рудник Милановић, просечна оцена………………………..2,47
II Ранг листу објавити на огласној табли органа Града, као и на званичној
интернет страници града Крагујевца.
ПРЕДСЕДНИК КОМИСИЈЕ, ср
Ненад Поповић

Za vršioca dužnosti Urbanizma Vesna Jovanović Milošević bila je imenovana poslednjeg dana 2020. godine, a ostaće zabeleženo da joj je dotadašnji direktor Dragan Dunčić, u danu kada je smenjen (8. januar), dao otkaz o radu, kao i pravnici u tom preduzeću. Ostala je na tom mestu godinu dana, kada je, kao VD direktorka, menja Nataša Ivanović.

Biografija Vesne Jovanović Milošvić

Rođena je 1969.godine, u Kragujevcu.

Po zanimanju je diplomirani inženjer arhitekture.

Nakon završenih studija, zasnovala je radni odnos u JP “Direkcija za urbanizam i izgradnju”, u Kragujevcu.

U toku dvadesetogodišnjeg rada u preduzeću, prošla je sve faze, od pripravnika do vršioca dužnosti direktora i izvršnog direktora ”Sektora 1-prostorno i urbanističko planiranje”.

Radila je na poslovima izdavanja urbanističko-tehničkih uslova za izgradnju objekata do 2003. godine, a zatim na složenim i kompleksnim poslovima prostornog i urbanističkog planiranja.

Rukovodila je izradom planskih dokumenata prostornog i urbanističkog planiranja, analiza i programa i obavljala druge stručne poslove u okviru prostorno, urbanističke – arhitektonske delatnosti.

Radila je kao odgovorni planer, urbanista, projektant i učestvovala u izradi planskih, urbanističko-tehničkih i drugih dokumenata na teritoriji Republike Srbije.

Član je Udruženja urbanista Srbije i Inženjerske komore Srbije.

Poseduje licence ”odgovorni planer”, ”odgovorni urbanista”, ”odgovorni projektant”, uverenja o položenim stručnim ispitima i stručne sertifikate.

Na međunarodnim Salonima urbanizma, u organizaciji Udruženja urbanista Srbije, samostalno-kao rukovodilac, ili član radnog tima, dobila je više nagrada i priznanja u različitim tematskim kategorijama.

Udata, živi u Kragujevcu.

U najuži izbor ušao je još i Aleksandar Rudnik Milanović. On je već bio direktor Urbanizma a nagrađen je Bronzanim trofejem za konceptualni dizajn za 2013/14. godinu za rad pod nazivom „The Vagrant“ na međunarodnom takmičenju umetnika i dizajnera “A’Design Award“ u Milanu u Italiji.

Pored Jovanović Milošević, kandidovali su se još i Lazar Mandić, arhitekta zaposlen u Urbanizmu i nekadašnji direktor Dragan Dunčić.

Komisija je procenila da Mandić i Dunčić ne ispunjavaju uslove, pa nisu ni testirani.

Tagovi:

6 thoughts on “Vesna Jovanović Milošević kandidatkinja za direktorku Urbanizma

  1. Ova vest vam je nezakonita ! Ako se uporedi skrinšot Vašeg sajta u ovom trenutku i sajta grada gde treba da bude objava koju kao mediji preuzimate, tamo nema ničega od 31.01.2023 ! Nema rang liste, nema bodova ! Ova objava je osnov za poništavanje Konkursa ! Od kada Glas radi za lokalni SNS ???

  2. Vesna je definitivno najbolji izbor…Milanović je konfliktna ličnost, Dunčić je trebao odavno da odgovara za spekulacije a onaj Lazar je golobrad i nema jačinu za poziciju.

  3. A koji si ti Stanke pa ih sve znaš ? Da nisi možda taj Stanković izvršni direktor kako piše na internet strani Urbanizma ? Ne blatiš valjda Milanovića da je konfliktan, jer se plašiš da li ćeš da ostaneš na funkciji zbog Tržnice, koja je radjena u tom preduzeću ? Ili si možda muž te žene kandidata, koja je završila Fakultet a ne zna se gde , kao što se i vidi iz ove objave ! Dašiću inače baš sad treba takva ! GŠ objavljuje da Milanović kao ima jednu nagradu, a on je doktor nauka i naučnik i piše za POLITIKU i zna ga cela država al po čuvenju ! Dunčića je grad smenio i proterao i to znaju svi ! Taj Lazar je meni nepoznat i izgleda da nikada nije rukovodio nijednim preduzećem ! I ja sam Stanke kao ti za GLOVO direktorku koja radi sve isporuke, al da bi Dašić što pre pao, jer je to ista ekipa koja nam urniše grad !

  4. Vest vam je netačna ! Skupština bira izmedju dva kandidati i to su Jovanović Milošević i dr Milanović ! Jovanović Milošević je kandidat novog gradonačelnika Jaćovića , koji će zameniti Dašića do kraja godine ! Dašić je urnisao grad , pa će Skupština nadam se podržati Jaćovićevog kandidata !

    1. Nema SNS na vlasti u KG posle sledećih lokalnih izbora. A što se Jaćovića tiče možda će biti tada nezavisni kandidat neke grupe građana. Nikad se ne zna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.