Vladimir Kovačević: Koliko je vitamina i po kojoj ceni kupljeno za 9,4 miliona evra

Društvo Politika

Član Predsedništva Narodne stranke Vladimir Kovačević izjavio je danas da su u nabavci vitamina za penzionere diskriminisani proizvođači koji nisu pozvani na pogodbu sa državom i upitao po kojem je kriterijumu pozvano nekoliko kompanija i koliko je suplemenata i po kojoj pojedinačnoj ceni kupljeno za „objavljenih 9,4 miliona evra“.

  • Ako to vlast ne otkrije sada, otkriće tužilaštvo policija i Specijalni sud posle promene vlasti. Ovaj sporni postupak hitne nabavke vitamina bez objavljivanja javnog poziva mora biti rasvetljen do kraja, rekao je Kovačević, koji je i predsednik Odbora Narodne stranke za privredu i preduzetništvo.

Kovačević je dodao da suplementi koje će dobiti penzioneri „ne leče i ne rešavaju alarmantna stanja“, već pomažu na dugi rok organizmu, pa zbog toga nikako ne mogu biti predmet hitne i neizostavne nabavke.

  • Pomoć je usmerena samo penzionerima i time su diskriminisani građani Srbije koji nisu penzioneri, a takođe mogu da se zaraze virusom korona i da obole od kovida-19, rekao je Kovačević.

Kovačević je naveo da vlast poklanjanjem penzionerima cinka i vitamina C i D pokušava da potkupi taj deo biračkog tela.

  • Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pokazivanjem suplemenata mađarskog proizvođača na svim televizijima i u svim medijima potpuno osramotio sve proizvođače iz Srbije, rekao je Kovačević.
  • Srpski penzioneri nisu krpe i neka im vlast vrati novac koji im je odavno uzela, pa će onda oni svojim parama kupiti te suplemente po svom izboru, a ne po Vučićevom, zaključio je Kovačević.  
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.