„Vožd Karadjordje“ kroz opštinu Topola biće dužine 45 kilometra

Društvo

Ukupna dužina trase saobraćajnice „Vožd Karadjordje“  kroz opštinu Topola je 45 kilomtetra, što je najduža deonica u odnosu na sve druge opštine. Trasa budućeg puta zauzima oko 660 hektara zemljišta na podrčju opštine Topola. Slede Aranđelovac sa 39 kilometara, pa Rača sa 31 kilometrom.

„Do sada smo identifikovali samo osam domaćinstava koja ce direktno biti ugrožena, jer im trasa prolazi kroz domaćinstvo i ugrožava ili samu kuću u kojoj se stanuje ii pomoćni objekat neophodan za funkcionisanje seoskog domacinstva“  saopštio je narodni poslanik i predsednik Skupštine opštine Topola Dragan Jovanović. On je u subotu sa meštanima obišao celu trasu kroz Kloku.

Jovanović kaže da će u Kloki biti izgradjeno i odmaralište sa parkingom.

„Do kraja aprila moramo, argumentovano, nadležnima napisati sve primedbe, uz obaveznu napomenu ako se traži pomeranje saobraćajnice sa odredjenih parcela. Tom prilikom treba da predložimo i šta je alternativa. Ozbiljan posao je pred nama i lično ću se angazovati oko svakog problema“ saopštio je Jovanović na društvenoj mreži.

On je najavio da će opština Topola i odeljenje za urbanizam pažljivo razmotriti katastarske parcele i sve trase saobracajnice kroz opstinu Topola i argumentovano nastupati pred Agencijom za prostorno planiranje. Kazao je da će se pomoći da „šteta po mestane bude što manja, a i kada bude postojala, da bude adekvatno plaćena“.

„Za pomoć, kao narodnom poslaniku, mi se obratila i grupa privrednika iz Mladenovca jer „trasa „Karadjordja“ utiče i na sve firme koje su u sadasnjoj industrijskoj zoni na obilaznici izmedju „Seltersa“ i „Drapsina““ napomenuo je Jovanović.

On je nedavno saopštio da će biti član odbora za saobraćaj, infrastrukturu i gradjevinu u Skupštini Srbije,zatim u odboru za poljoprivredu i vodoprivredu, kao i u odboru za zastitu životne sredine.

Jovanović je danas najavio i da počinju radovi na rekonstrukciji „Kraljeve vinarije“, podno Oplenca u Topoli.

„Taj istorijski datum je 15. april, kada radovi počinju. Predstavnici nemackog „GIZ“ biće u Topoli sledeće nedelje“ saopštio je Jovanović.

Obećao je da će od početka aprila  biti rešen prevoz učenika  u Belosavcima, kao odgovor na odborničko pitanje koje je na sednici skupštine postavila opoziciona GG “ Novi ljudi- Topola naša zemlja“.

„Produžava se linija školskog autobusa za „Četvorski kraj“ u Belosavcima. Roditelji imaju ozbiljan problem i opština taj problem želi da resi. Od početka aprila krece i ta linija“ saopštio je Jovanović.

Tagovi:

4 thoughts on “„Vožd Karadjordje“ kroz opštinu Topola biće dužine 45 kilometra

  1. Ovaj put će raseliti i ono malo naroda što je ostalo, a napravljen je za lokalne i medjunarodne tajkune.
    Običan narod ne dobija ništa

  2. „Vožd Karadjoredje“ će proći kroz Topolu!
    Kraj Krusevca već prolazi autoput.
    Zasto se već ne zove „Autoput Car Lazar“?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.