Vuk Jeremić u Valjevu: Izbori nisu nadmetanje za stranačke resurse

Politika

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da predstojeći parlamentarni izbori nisu nadmetanje za stranačke resurse ili šansa za napredovanje u karijeri, već „poslednja prilika da se zaustavi srljanje ka nepopravljivoj šteti za narod i državu“.

  • Narodna stranka pruža ruku saradnje svim državotvornim i patriotskim snagama u zemlji. Hajde da u kampanji nastupimo zajednički protiv ’francusko-nemačkog’ plana za nezavisnost Kosova i Metohije, protiv kopanja litijuma, protiv statusa kolonije, protiv bele kuge i protiv jednoumlja, umesto da objašnjavamo narodu zašto se nismo ujedinili i ko je za to kriv, rekao je Jeremić u Valjevu, gde je održana Izborna skupština Gradskog odbora Narodne stranke Valjevo.

Jeremić je istakao da je za Narodnu stranku srpski narod jedan i nedeljiv, gde god živeo, u Srbiji, regionu ili rasejanju.

  • Ne bi trebalo uzimati zdravo za gotovo da ćemo opstati u veku koji će nesumnjivo biti ništa manje izazovan nego prethodni. Da bismo u tome uspeli, potrebno je prvo da spasemo i podignemo maticu – Srbiju, koja se danas ubrzano urušava, rekao je Jeremić.
  • To je naša zajednička, generacijska odgovornost. Ne budemo li u stanju da iznesemo i sačuvamo državu, na smetlištu istorije nas neće razvrstavati na one koji su u ovom periodu bili vlast ili opozicija, dodao je Jeremić.
  • Biće nam potrebno i hrabrosti i mudrosti, mnogo više nego što ih trenutno pokazujemo, rekao je Jeremić.

Skupština Gradskog odbora Narodne stranke Valjevo izabrala je i delegate za Skupštinu Narodne stranke, zakazanu za 22. oktobar. 

Fotografija: Narodna stranka
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.