Vulin: Predsednik me je zamolio, predsednik se ne poriče – Povučen Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima

Društvo

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin saopštio je danas da je povučen Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima.

  • Predsednik Vučić me je zamolio da Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima povučem iz procedure. Predsednička se ne poriče, i ja ću to uraditi, naveo je Vulin u pisanoj izjavi, preneo je MUP.

Vulin je istakao da je to njegov lični poraz i da će snositi njegove posledice, ali da će nastaviti da se bori za bezbednu Srbiju „uprkos agentima i njihovim finansijerima“.

  • Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima je povučen, moraćete potražiti neki drugi razlog za krv na ulicama Beograda, rekao je  Vulin.

Vulin je podsetio da su 1903. godine u Beogradu izbile krvave demonstracije, jer je policija donela uredbu po kojoj su kalfe morale da u legitimaciji imaju fotografiju, kao i da je 2014. godine Zakon o radu koji je promenio Srbiju, dočekan demonstracijama i pretnjama pobunom.

  • Obavezno ostavljanje otisaka prstiju bilo je napadano kao kršenje sloboda i označeno kao policijska represija. Pravno regulisanje postavljanja kamera koje bi prepoznavale lica i siluete i nemerljivo pomogle policiji da rešava ubistva i najteža krivična dela, napadnuto je od svih zapadnih nevladinih organizacija i njihovih finansijera i nalogodavaca. Borbom protiv svega novog u sektoru bezbednosti, ubice i lopovi će biti malo sigurniji, a policija i građani će biti mnogo nesigurniji, kazao je Vulin.

On je dodao i da su kamere koje su London učinile bezbednim, napadnute u Beogradu i ono što je dobro za građane EU označeno je kao represija za građane Srbije.

  • Obaveštajnim radom došli smo do informacija da je nekoliko stranih zapadnih obaveštajnih službi preko svoje agenturne mreže u medijima, nevladinim organizacijama i političkim partijama izvršilo medijsku pripremu za organizaciju nasilnih protesta koji za cilj imaju destabilizaciju Srbije. Njima srpske glave nisu bitne i spremni su da ih bacaju u besmislenim sukobima, naveo je Vulin. 
izvor: FoNet
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.