Za danas u 12 zakazana sednica Skupštine Kragujevca po hitnom postupku

Grad Politika

Odbornici gradskog parlamenta u Kragujevcu i ovog puta obaveštenje o zakazivanju vanredne sednice Skupštine grada dobili su SMS porukom.

U poruci je pisalo da će sednica po hitnom postupku biti održana u subotu, 30. marta u 12 sati.

Skupštinsku raspravu iniciralo je 36 odbornika opozicije. Glavna tema sednice, za koju su zahtevali hitno razmatranje, je predlog rešenja o stavljanju van snage odluke o davanju saglasnosti na zaključenje sporazuma o naknadi za nepokretnosti koje su bile predmet administrativnog prenosa eksproprijacije br. 400-3141/23- i od 16.06.2023. godine. Ova odluka je, po tvrdnjama odbornika, protivzakonita i omogućava nezakonito bogaćenje trećeg lica na teret budžeta grada Kragujevca.

Opozicioni odbornici smatraju da je ova tema od izuzetnog značaja za građane Kragujevca, budući da bi isplata preko 300 miliona dinara za spornu lokaciju mogla ugroziti funkcionisanje grada. Ističući važnost transparentnosti i odgovornosti u upravljanju gradskim resursima, insistiraju na hitnom održavanju sednice Skupštine grada radi razmatranja ovog pitanja.

Prema Poslovniku, predsednik Skupštine grada Kragujevca je obavezan da zakazuje sednicu po ovom zahtevu u roku od sedam dana od prijema, a sednica se mora održati u roku ne dužem od sedam dana od dana zakazivanja.

Isti Poslovnik, međutim, predviđa da predsednik Skupštine održi kolegijum sa šefovima odbornički grupa „radi upoznavanja i dogovora o predloženom dnevnom redu“, ali i da se sednice održavaju radnim danom.

Tagovi:

2 thoughts on “Za danas u 12 zakazana sednica Skupštine Kragujevca po hitnom postupku

  1. Videce o hoce li biti kvoruma, prozvati poimence svakog odbornika koji ne dodje. Smatrati ih saucesnicima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.