foto: FB stranica / Opština Batočina - zvanična stranica

Za koga Batočinci mogu da glasaju 17. decembra

Izbori 2023 naslov Politika

Izborna kampanja je u punom jeku, kaže floskula koja se ovih dana sve više I više koristi, a zajedničko i opoziciji i poziciji je odbrojavanje dana do 17. decembra, odnosno dana glasanja.

U Šumadiji se, kažu, izbori isčekuju i više nego željno, a rezultati istraživanja vlasti i opozicijie dijametralno su suprotni. Ipak i jednima i drugima zajedničko je to, da u svojim istraživanjima stoje mnogo bolje nego kod suparnika.

Ko je u pravu videćemo dakle tog 17. decembra, a za to vreme još uvek raspredamo o listama i kolaicijama na njima.

Ovoga puta malo i o Batočini, gde će građani ove opštine na izborima za lokalne izbore moći da biraju između pet ponuđenih lista. Reč je o listama naprednjaka, socijalista i čak tri liste grupe građana, koje predvode aktivisti, bivše demokrate, ali i bivši naprednjaci.

Prva među njima, a prva i svuda, jeste lista Srpske napredne stranke ‘’Aleksandar Vučić – Batočina ne sme da stane’’. Nosilac liste, ujedno i kandidat za predsednika opštine je dr Dejan Aranđelović, inače bivši istaknuti funkcioner Demokratske strane u ovom mestu.

Na 7. mestu liste naprednjaka nalazi se dr Marija Mitrašinović (aktuelna predsednica Skupštine), inače nosilac liste Grupe građana ‘’Izlečimo opštinu’’ na lokalnim izborima 2020. Inače lista ‘’Izlečimo opštinu’’ je 2020. zauzela visoko treće mesto u lokalnom parlamentu, odmah iza SNS-a i Grupe građana ‘’Sloboda’’’ a ispred Socijalističke partije Srbije.

Druga lista na izborima u Batočini je pomenuta lista Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije ‘’Ivica Dačić – Premijer Srijbe’’. Nosilac liste je Predrag Milosavljević, ekonomski tehničar, inače zakonski zastupnik Opštinskog fudbalskog saveza Batočine.

Treća lista za koju će Batočinci moći da glasaju na predstojećim izborima je lista Grupe građana ‘’Da Batočina pobedi’’. Nosilac liste je Nikola Polić, magistar ekonomskih nauka, inače nekadašnji poverenik Srpske napredne stranke, ali i nekadašnji zamenik aktuelnog predsednika opštine, Zorana Mladenovića.

Druga na listi ‘’Da Batočina pobedi’’ je još jedna bivša članica Srpske napredne stranke, Nevena Mitić, nekadašnja predsednica Skupštine opštine, koja je na predlog još uvek aktulnog predsednika opštine smenjena 2021., da bi na njeno mesto došla pomenuta dr Marija Mitrašinović.

Četvrta lista je lista još jedne Grupe građana, pod nazivom ‘’Pravda – advokat Predrag Vulović’’, a nosilac liste je upravo advokat Predrag Vulović.

Peta lista i poslednja opcija za Batočince je lista ‘’Provereno bolje za Batočinu’’, takođe Grupe građana. Nosilac liste je Radiša Milošević, nekadašnji presednik oštine Batočina ispred Demokratske stranke, u period od 2004. do 2016. godine.

Pred Batočincima je dakle pet lista i pet opcija, a ko će odneti pobedu, ako pogeldamo prethodnih osam godina možda i nije toliko bitno, koliko pitanje, ko će se držati svoje političke opcije i liste, nakon izbora.

foto: FB stranica / Opština Batočina – zvanična stranica

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.