Za Tarin život

Društvo

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Taru Todorović (2023) iz Kragujevca.

Tara je prvo dete iz kontrolisane trudnoće, rođena 22. marta ove godine prirodnim putem. Po rođenju, na prvom pregledu ustanovljen je šum na srcu zbog čega je konsultovan kardiolog.

Na ultrazvučnom pregledu dijagnostikovana je Fallotova tetrada – urođena kombinovana anomalija srca (Dg. Q21.3 Tetras Fallot) odnosno njen teži oblik DORV (double outlet right ventricle) – defekt pregrade komora srca sa suženjem ili pregradom, začepljenošću ušća plućne arterije, desnom pozicijom aorte i zadebljanjem desne komore.

Simptomi ove srčane mane su ubrzano disanje, ubrzan rad srca, znojenje, zamor tokom hranjenja, slabo povećanje telesne težine, plava boja kože, usana i noktiju, šum na srcu. Operacija je neophodna i potrebno je da se uradi između 3-6 meseca života, a po saznanjima roditelja možda će biti potrebno i više od jedne operacije.  

Roditelji se ovim putem obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu svojim donacijama kako bi Tara otišla u inostranstvo na operaciju koja bi joj dala šansu za normalan život.

Sredstva su potrebna za operaciju, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.