Zajedno za Kragujevac: Ko će odgovarati što je „bačeno“ preko 800.000 evra?

Politika

Pokret Zajedno za Kragujevac najavu gradske vlasti da će se vršiti proces odmuljavanja jezera Bubanj i to nakon što su kraj jezera urađene pešačke staze i asfaltirani prilazni putevi. U Zajedno za Kragujevac ocenjuju da je na taj način gradski budžet oštećen za oko 800.000 evra.

Prenosimo saopštenje te organizacije:

Vest da je ministar Momirović pregovarao sa Mađarskim partnerima o projektu odmuljavanja jezera Bubanj u okviru projekta Čista Srbija sama po sebi je krajnje normalna, potrebna su Evropska iskustva, znanja, donacije i krediti kako bi se na pravi način očuvale flora i fauna jezera .  

Svedoci smo da se u poslednjih  pet-šest godina odvijao gromoglasno najavljivan program od strane gradske vlasti parternog uređenja jezera, bez obzira na upozorenja da jezero prethodno treba očistiti od mulja. Uređene su pešačke staze, trim staze, asfaltirani su prilazni putevi ka restoranu, šetalište oko jezera, kompletna rasveta, posađno drveće a trenutno se postavljaju gimnastičke sprave… Uloženo je preko 92 miliona dinara

Zna se i da je radove izvodilo preduzeće izuzetno blisko vlasti.

I šta sada? Sledi projektovanje, pa radovi na odmuljavanju jezera, na stotine tona mulja treba da bude uklonjeno pa je i laiku jasno da će najveći deo dosadasnjeg partera biti uništeno.

Bačeno je više od 800 000 evra .

Normalno  kada se završi projekat odmuljavanja jezera, sledi novo ulaganje u taj isti parter. Zastrašujuće, ovako nešto Kragujevac nikada nije doživeo, ovoliku dozu bahatosti neznanja, nemara od strane vlasti, pa ni najgluplji čovek ne bi prvo popločao i betonirao dvorište pa onda kopao bazen.

Stoga Zajedno za Kragujevac zahteva da odgovorni za ovakvo rasipanje novca iz budžeta snose svu političku i krivičnu . Poručujemo: Gospodo, ako se ne osećate sposobnim da vodite ovaj grad a očigledno je da je tako – podnesite ostavke.

Tim: Zajedno za Kragujevac
Tagovi:

8 thoughts on “Zajedno za Kragujevac: Ko će odgovarati što je „bačeno“ preko 800.000 evra?

 1. Čudno pitanje. Pa svima je odavno poznato da ovi likovi iz gradske vlasti ništa ne znaju. Većina se nikada nije bavila nekim ozbiljnijim poslom, pa i ne čudi neznanje koje pokazuju. Bitno je da u gradskom budžetu ima para za muljanje i da ima izvođača radova koji će u tome „pomoći“. To je najbitnije, a sve ostalo može da sačeka. Verovatno neku drugu vlast kojoj će interesu građana biti na prvom mestu.

 2. I normalan čovek se pita šta rade ove neznalice, ili znaju isuviše dobro da na taj način sebi ostvaruju ogromnu dobit pa tako glavni baja koji glumi ne samo da nešto zna, već da je najpametniji, za nepunu godinu sagradi kuću, kupi džip…a ne zna da odgovori svom partijcu Goranu na prozivke!

 3. Jezero Bubanj sa svim lošim odlukama i nakaradnim planovima postaje omča oko vrata gradu. Ovo je još jedna u nizu.

  1. Jezero Bubanj je u poslednje tri decenije u ovakvom stanju i konacno ce biti sredjeno za ljubitelje prirode i uzivanja sa porodicom, sve pohvale za gradsku vlast!

   1. Jeste li Vi pročitali saopštenje? Ne radi se o sređivanju jezera na Bubnju već o pogrešnom redosledu radova i velikoj šteti za grad koja će zbog toga nastati. Neko je sigurno imao želju da ga sredi, ali je izgleda neko imao još veću želju da zaradi na nekoj finansijskoj muljaži. To je suština saopštenja i nadam se da niste polupismeni bot pa da to ne razumete.

 4. Jezero će biti očišćeno (konačno!) i lepo uređeno, a to su našli da kritikuju oni, koji to jezero ni pogledali nisu dok su bili na vlasti- bilo je bara, baš kako smo ga i zvali, dok je grad dobio neslavni epitet ,,dolina gladi“!!!

  1. Koju je Verko pretvorio u treći grad po tempu razvoja i razvijenosti u Srbiji, a onda ste ga vi naprednjaci ponovo vratili da bude „dolina gladi“. Čestitamo!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.