Zajedno za Šumadiju i SPO delovaće pod nazivom ‘Kragujevačka opozicija’

Politika Video

Zajedno za Šumadiju i Srpski pokret obnove u Kragujevcu  planiraju političko delovanje pod zajedničkim nazivom „Kragujevačka opozicija“, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Predsednik Gradskog odbora SPO i poslanik Milan Urošević je rekao novinarima da im taj naziv „apsolutno pripada“.

Naveo je da su ove dve političke organizacije na poslednjim lokalnim izborima nastupale na jednoj listi „Svi na ovu stranu“, ali su sa formiranjem gradske skupštine formirale odvojene odborničke grupe „iz tehničkih razloga i lakšeg funkcionisanja u gradskom parlamentu“.

  • Nastavićemo da zajednički delujemo, komuniciramo i gradimo zajedničku organizaciju da bismo naredne izbore sačekali što spremniji,“ rekao je Urošević.

On je rekao da su otvoreni za saradnju sa „pravim“ opozicionarima u Kragujevcu nezavisno od toga da li su učestvovali ili nisu na izborima.

Predsednik Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović je rekao da su Zajedno za Šumadiju i SPO „jedina“ opozicija u Kragujevcu. Napomenuo je da oni nikada nisu pregovarali i dogovarali saradnju sa vlašću na čelu sa SNS.

Stevanović je rekao da će „prava opozicija“ ukazivati vlasti na loša rešenja u urbanizmu, komunalnom sektoru i drugim oblastima, ali namerava i da „usmerava stvari da bi nam bilo bolje“.

Novinare je zanimalo kako će da ubede građane da su „prava“ opozicija kao i „kome su opozicija“ ako je Urošević iz SPO poslanik na listi vladajuće partije u državi, a Stevanović „malo, malo“ pa pohvali neke poteze predsednika države.

Poslanik Urošević je odgovorio da se radi o dva „nezavisna koloseka“ i pozvao novinare da prate njegovo delovanje u Narodnoj skupštini, napomenuvši da to nije smetnja da bude pravi opozicionar u Kragujevcu. Urošević je dodao i da opozicija koja nije učestvovala na izborima ocenjuje „da si opozicionar samo ako popljuješ Vučića“.Kaže, uslovljava  da morate da budete kritički nastrojeni prema svemu što dolazi iz vladajuće strukture, a „Stevanović i ja nismo takvi ljudi“.

Urošević je pohvalio „dobru spoljnu politiku“, približavanje Americi, kao i aktuelnu ekonomsku politiku.

Stevanović je rekao da je sa Vučićem 1992. godine ušao zajedno u parlament i da su uvek bili politički protivnici, ali nikad neprijatelji. Dodao je da ne može da kritikuje sve što uradi neko ko je u poziciji ili njegov neistomišljenik u opoziciji.

Rekao je i da je „prijatno iznenađen“ odnosom novog gradonačelnika prema njemu na početku mandata ( Nikola Dašić- SNS).

Tagovi:

4 thoughts on “Zajedno za Šumadiju i SPO delovaće pod nazivom ‘Kragujevačka opozicija’

  1. Smehoteka. Crni Verko. Pa ovaj je doveo naprednjake alo. Ovaj te smenio. Ovaj je poslanik SNS-a. Penzija obojica!

  2. Verko,mnogo smo očekivali od tebe ali tvoje šurovanje sa Vučićem obilo ti se o glavu.Propustio si veliku šansu pored ovakve vlasti da pobediš u Kragujevcu.Ni tebe ni Uroševuća nije bilo nigde na zimskim protestima u Kragujevcu.Nažalost postali ste istorija i nemojte sebe nazivati opozicijom jer to kod kragujevčana sada ne prolazi.Šteta tvoje loše procene sa sarađuješ sa Vučićem.

  3. Prilično je nejasno ovo što Verko i Milan govore. Kažu da „nisu dogovarali saradnju sa SNS“!? Biće ipak da to nije istina. Verko se čak hvalio svojim saradnicima kako se nekoliko puta sastao sa Vučićem i razgovarao o prekomponovanju lokalne vlasti u KG, u prethodnom sazivu. Govorio im je da je Vučiću prezentirao niz projekata važnih za grad, i kako se ovaj složio da ih treba što pre realizovati. Naravno sa Verkom kao glavim likom u KG za njihovu realizaciju. Da li u tome ima istine ili je Verko tada lagao sebe i one oko sebe to samo on zna. Zbog takvih Verkovih istupa ne treba da čudi ono što je uradila grupa njegovih odbornika. I to odbornika koje je on lično odabrao. Kaća je čak bila njegova glavna perjanica, a ona ga je prva napustila. Verovala mu je (kao i ostali odmetnuti odbornici) kada je govorio da je saradnja sa SNS posle izbora sasvim izvesna i realna. To je njoj, kao i ostalima, bilo od suštinske važnosti jer opoziciono delovanje u današnjoj naprednjačkoj Srbiji znači potpuni slom (i poslovni i lični) za ljude koji su se opredelili za političko istupanje suprotno politici SNS na bilo kom nivou vlasti. Totalno ukopavanje političkih protivnika (opozicije), plasiranjem „istine“ o njima preko režimskih medija, je danas postalo glavni naprednjački „sport“. A Verko i njegova ekipa su u KG u opoziciji već šest godina. Što se Milana tiče tu ne treba trošiti reči. On je poslanik vladajuće, naprednjačke, većine u Narodnoj skupštini RS. Ono što mu Vučić naloži (preko Vuka) on će i uraditi, slagao se on sa tim ili ne. To važi i za njegovo delovanje u Skupštini grada. Posebno je to došlo do izražaja 2014 godine kada je Milan aktivno učestvovao u karantinskoj većini koja je srušila Verka i tadašnju lokalnu vlast. Trenutno je on u opoziciji jer naprednjaci imaju komotnu većinu u Skupštini grada, pa im Milan nije potreban (poslaničku platu dobija redovno, a privatni biznis cveta, pa ga to nešto posebno i ne pogađa). Eto to je prava priča „jedinoj“ opoziciji u KG.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.