Zastava oružje preduzima mere: Grejanje pogona celu noć za bolje uslove rada, Rukovodstvo obezbedilo dodatne rukavice

Društvo

Da bi se izbalansirala razlika u temperaturama u proizvodnim halama i napolju Zastava oružje dogovorila je da se proizvodni pogoni greju celu noć u skladu sa tehničkim mogućnostima, saopštila je danas Zastava oružje.

Oni su u reakciji na objavu sindikalnih predstavnika da je zbog niskih temperatura onemogućeno rad istakli da se promene temperature redovno prate i da rukovodioci nastoje da obezbede humane uslove za rad i da su obezbedili i 2.800 pari rukavica.

U saopštenju su naglasili da rukovodstvo Zastava oružja nije dobilo nikakvu inicijativu za sastanak po pitanju grejanja od sindikata.

Ranije danas sindikalna organizacija fabrike Zastava oružje iz Kragujevca saopštila je da veći deo radnika već treći dan radi u hladnim halama u kojima su temperature znatno ispod minimuma potrebnog za zdravstveno bezbedan rad i da u nekim delovima fabrike temperatura dostiže jedva 10 stepeni.

Tagovi:

2 thoughts on “Zastava oružje preduzima mere: Grejanje pogona celu noć za bolje uslove rada, Rukovodstvo obezbedilo dodatne rukavice

  1. Interesuje li sindikat kako je nama u kancelarijama, ili smo mi nevažni? Pored hladnih prostorija, mi nemamo ni papir za rad, olovke, računari su prepotopski i dr. Teško je u halama. Sada je kriv direktor a godinama su osuđivali predsednika Upravnog odbora, direktora nisu pominjali. Na niskim je granama sindikat. O rukovodstvu, ništa dobro.

    1. U kancelarijama? U većini je vrućina sada i imaju čime da se greju, proizvodnja nema grejanje, jedva su dobili rukavice posle dva meseca, ispucale ruke, ledena sapunica, ali bitno da pričate kako nemate papir, a iz kancelarije ne izlazite.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.