Zašto su iseljeni crveni kiosci kod Tržnice?

Društvo

Prodavci iz Kragujevca, koji godinama prodaju mešovitu robu u kioscima nadomak tržnice, verovali su da imaju koliko toliko siguran izvor prihoda, a onda je stiglo rešenje komunalnog inspektora. Do kraja maja moraju da se isele. Oni zabrinuti da će ostati na ulici, gradska vlast rešena da kioske ukloni i taj prostor uredi.

Dobro znani crveni kiosci, simbol nekadašnje države, na ovom mestu stoje duže od 40 godina. Stoji i nezavršena zgrada tržnice. Ali to što zgrada tržnice nije završena, gradskim vlastima manje smeta od crvenih kioska.

„U planu je da se to skloni, ali je ovo je vrlo kratak rok da bi nam našli neku drugu lokaciju, a mi ne bežimo od toga da platimo taj zakup ili kad se sredi tržnica neka nam oslobode pa ćemo tu da radimo“, kaže Olivera Stanojevic, prodavačica.

„Išli smo kod gradonačelnika, tražili da nam odloži, bar dok se sredi ta tržnica. Na šta liči ta tržnica. Mi smo ipak neki poreski obveznici, plaćamo porez, imamo fiskalne kase, šta ćemo mi sa kasama“, kaže Biljana Živanović, takođe prodavačica.

Pojedini ovde rade decenijama, prodaju garedorebu, voće i povrće.

„Ovo je nama sve. I školujemo decu i plaćamo porez i sve živo. Gde ćemo, šta ćemo, to niko ne zna“, kaže Branislav Bimbašić, prodavac.

Prodavci tvrde da na prijemu kod gradonačelnika nikakav odgovor nisu dobili. U gradskoj upravi tvrde suprotno.

„Oni su bili tu i napravili smo kompromis da im se resenje izmeni, da im se da duzi rok, posto nije realan rok od 10 dana, tu se slazem sa njima, i dat im je rok do kraja maja da mogu da se isele“, kaže zamenik gradonačelnika Dejan Ružić.

Izgleda, to neće ići glatko.

„Boriću se, dovešću decu, ostaću tu, pa neka dižu i mene. Ne znam šta da radim“, kaže Branislav Bimbašić.

Gradska vlast zna. Prodavcima poručuje da će morati da izaberu druge lokacije i apliciraju za nove lokale, koji im se nude.

Autor: Nataša Lazarević

Izvor: N1

Tagovi:

1 thoughts on “Zašto su iseljeni crveni kiosci kod Tržnice?

  1. Tu ce se postaviti novi kiosci, samo ce vlasnici biti podobniji. Verovatno sefovi tih svercera duvana i kojecega!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.