Zbog čega su neki korisnici blokirani na Fejsbuk stranici Opštine Knić?

Društvo

Pojedinim građanima je potpuno onemogućen pristup Fejsbuk stranici Opštine Knić, dok su neki blokirani za  komentare. „Na taj način je deo javnosti uskraćen za objave od javnog značaja, jer je Fb stranica jedini izvor informacija, budući da u Kniću nemamo medije, a sajt Opštine Knić se ne ažurira“, rekao je  Glasu Šumadije odbornik liste „Knić protiv nasilja“ Nikola Čamparević. Čamparević, koji je takođe među „blokiranima“ najavio je zvanično obraćanje opštinskoj upravi, i na svom Fb profilu pozvao gradjane koji ne mogu da pristupe stranici Opštine Knić da se obrate odbornicima Stranke slobode i pravde.

„Svi gradjani opštine Knić, koji su blokirani na društvenoj mreži Facebook-stranica Opstina Knić, mogu da se obrate odbornicima SO Knić Nikoli Čamparevic, Aniki Spasenić iz SSP koji ce u saradnji sa advokatima, spremiti tužbeni zahtev zbog uskraćivanja informacija od javnog značaja!“poručio je na  Čamparević. Dodao je da će im u tom periodu od blokade do tužbe i naknade štete biti umanjen porez po svim osnovama, a na teret budžeta opstine Knić. „Odgovorna lica će platiti kaznu iz svih poreskih prihoda gradjana opštine Knić“ napisao je Čamparević na svom Fb profilu.

On je za Glas Šumadije objasnio da će se u toku ove sedmice obratiti opštinskoj upravi sa zahtevom o pristupu informacijama od javnog značaja i zatražiti objašnjenje o tome ko je nalogodavac i izvršilac blokada na Fb stranici opštine Knić.

„Ovde se ne radi o privatnom profilu već je to zvanična Fb stranica  Opštine Knić, dakle, svi građani imaju pravo da mu pristupe kao važnom izvoru informacija iz naše opštine“ naglasio je Čamparević.

On je još ukazao i na to da su sednice Skupštine opštine Knić nedostupne javnosti, jer se ne prenose i ne snimaju, pa se  gradjani mogu informišu samo kroz vesti koje objave neki mediji.

„Mislim da je u prošlom sazivu doneta odluka da se sednice snimaju, ali za to, kako kažu, nije bilo tehničkih uslova. Mi ćemo tražiti da se zasedanja prenose ili snimaju i da se uključi javnost“ rekao je Čamparević.

Napomenuo je i primer sednice održane 2. februara, na kojoj je konstituisana opštinska vlast. Održana je „iza zatvorenih vrata“, jer je odbornička većina odlučila da ne dozvoli ulazak novinaru televizije N1, koji je , s druge strane, blagovremeno zatražio akreditaciju od opštine.

Tagovi:

26 thoughts on “Zbog čega su neki korisnici blokirani na Fejsbuk stranici Opštine Knić?

 1. Gospodin Camparevic je izdao sviju nas iz opozicije nedolaskom na konstitutivnu sednicu skupstine.Tako je onemogucio opoziciju da ima trecinu odbornika i da predlozi naseg kandidata za predsednika.

  1. Zar je iko ozbiljan mislio da ce Camparevic osvojiti pažnje vredan broj glasova? Gospodin Srećko Ilić je u prvom mandatu bio odličan predsednik opštine. Postigao je izuzetne rezultate. Za očekivati je da će u drugom predsedničkom mandatu biti još bolji. To je prirodno jer je stekao iskustvo i izrastao u vrhunskog političara.

 2. Ovim gestom Nikola dokazuje da je lider opozicije u Knicu. Sad da vidimo dali ce ostali nazovi opozicionari da ga podrze u tuzbi fejzbuka.

  1. Razmisljam dal da i ja tuzim Glas Sumadije zbog blokade komentara.Napisala sam dva pristojna komentara a objavljen mi je samo jedan.

   1. Glas Sumadije ne pusta selektivno komentare. Po tom pitanju su objektivni i za svaku pohvalu. Niko nije kriv Camparevicu sto sugradjani neceju da ga glasaju

  2. Prinudjen sam da uputim odstetni zahtev redakciji ovog portala. Napisao sam dva komentara podrske Nikoli i nijedan mi niste odobrili. Dakle i vi sprovodite zabranjeno komentarisanje. Samo kad Cvele kritikuje Nikolu to odma prodje.

  3. O Camparevicu imam da kazem sve u superlativu.Al sta to vredi kad vi ne objavljujete komentare.Ovomije treci pozitivan komentar i nista.Nikola minece verovati dasam pisala ka necete da objavite.

   1. Lepo Bogami, portal objavljuje samo komentare hvalospeva Čampareviću. A moje dva kritička i objektivna komentara nikad neće biti objavljena.

  4. Verovatno ga nece podrzati jer ostali opozicionari su malo obrazovaniji i ne mogu davati ovako smesne izjave.

  5. Camparevic je doziveo fijasko jer je po selima imao nekvalitetne ljude koji su mu radili kampanju. Cvele je deklasiran na svoje ime.

  6. Vlast u Knicu jako dobra, slozni su, ambiciozni, dobronamerni, sposobni i vredni. Imaju odlicnog lidera, Srecko je izuzetno sposoban predsednik.Opozicija previse slaba, nesigurni, neafirmisani, međusobno posvađani. Ishod nije mogao biti drugciji.Nije Campar tu nista sam kriv nego citava opozicija.

 3. Tako i treba.U ovoj situaciji tuzbe su jedino resenje.Nikola je jedina nada opozicije u Knicu.

   1. @Astorija Ne valja ni jedan od njih. Da su vredeli nebi dobili tako strasno malo glasova.

  1. Nek pise ko sta oce Nikola je sto posto bolji od Cveleta,Djura i Uce sve zajedno ne vrede ni trideset posto kolko vredi Nikola.

   1. U čemu se oni razlikuju?svi oni cekaju u redu da ih naprednjaci pozovu i daju im neku mrvicu vlasti.

 4. Ti se hvališ da si dobar drugar sa Đilasom, pa hajde vidi sa njim neka otvori jednu televiziju u Kniću i eto rešen problem sa direktnim prenosima zasedanja knićanskog parlamenta.

 5. Ajde napiši i peti put, onako za svaki slučaj. Možda je malo samo četiri komentara od jedne te iste osobe.

 6. Sta to fali toj onoj drugoj opoziciji? Oni su ako nista drugo dosli na skupstinu za razliku od Camparevica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.