Zdravko Ponoš: Nekome stan, meni odlikovanje

Izbori 2022 Politika

Predsednički kandidat koalicije Ujedinjeni – za pobedu Srbije Zdravko Ponoš obelodanio je večeras ukaz kojim ga je za zasluge u oblasti odbrane i bezbednosti odlikovao tadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević i istakao da je to dovoljan dokaz kojim demantuje optužbe da je „NATO general“.

  • Neki drugi su dobili stanove u to vreme, ja sam dobio odlikovanje i na to sam ponosan. Nisam NATO general, borio sam se protiv NATO, istakao je Ponoš u predstavljanju predsedničkih kandidata na televiziji Pink, prvom gostovanju na tom mediju otkako je politički aktivan i pokazao pred kamerama ukaz o odlikovanju.

Ponoš je poručio da je njegov ideal „normalna Srbija“, u kojoj ne bi bila glavna vest da društvenim mrežama bila da je pozvan da gostuje na nekoj televiziji, a posebno na Pinku, gde je u prethodnom periodu na razne načine bio predstavljan u negativnom kontekstu.

  • Srbin sam iz Krajine, moja supruga je Hrvatica, kao i supruge nekih drugih generala. Moja sestra nije udata za Agima Čekua jer nemam sestru, odgovorio je Ponoš na neke od optužbi koje su do sada izjavljivali gosti u programu Pinka.

Ponoš je poručio da će se boriti za Srbiju u interesu svih građana, stabilnu, sigurnu i pravedno, jer su u poslednjih 10 godina u zemlji urušene sve institucije.

On je ponovio da je za zemlju strateški važan put u Evropsku uniju, za šta se zalaže i tu nema dilemu, ali da je sadašnja vlast, nažalost, u poslednjih 10 godina Srbiju „vozila u pogrešnom smeru“.

Ponoš je dodao da se, iako se protivi članstvu Srbije u NATO, zalaže za saradnju sa Alijansom, ali da bi sadašnju saradnju, koju sprovodi vlast, pokušao ne da ubrza, nego da uspori.

On je napomenuo da kao predsednik ne bi dozvolio da se rat u Ukrajini, „koji se nas ne tiče, ali se dotiče“, zloupotrebljava u dnevnopolitičke svrhe, kao što to radi Aleksandar Vučić, koga naziva „odlazećim predsednikom“.

  • Odlazeći predsednik izgovara gluposti, priziva Boga u pomoć. Čovek koji ima problema sa Bogom neka to radi privatno, rekao je Ponoš.

On je optužio vlast da je napravila loše stvari u pogledu Kosova i naglasio da sad tamo više Srbija ne može da organizuje izbore jer Vučićev „koalicioni partner Kurti to ne dozvoljava“.

Ponoš je rekao da će, ako Vučić dobije još jedan mandat predsednika, Kurti možda zabraniti održavanje izbora i u Beogradu.

Obećao da će kao predsednik Srbije poštovati Ustav i neće se mešati u rad Vlade, kao što sada radi Vučić, ali da će, ako bude izabran, njegov prvi potez biti da „sa zadovoljstvom potpiše“ zakon o vraćanju otetih penzija penzionerima ili članovima porodica onih koji su u međuvremenu umrli.

Glasače je pozvao da uzmu sudbinu u svoje ruke i da se ne plaše, jer su dosta do sada zazirali od države.

  • Država je njihova, zaključio je Ponoš, uz konstataciju da je „Srbija tamo gde su srpski studenti“.
Piše: FoNet
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.