Zdravko Ponoš: ODIR-ov izveštaj za Srbiju kao dijagnoza ciroze jetre za alkoholičara, treba nam lečenje i od uzroka i od posledica

naslov

Predsednik Srbija centra i šef poslaničke grupe ove stranke u Skupštini Srbije general Zdravko Ponoš izjavio je da je neosnovan svaki pokušaj vlasti da se relativizuje Izveštaj ODIR-a.

  • To je kao kada bi čoveku koji ima problem sa alkoholom neko dobronamerno skrenuo pažnju da ode kod doktora i uradi analize. Za državu su te laboratorijske analize upravo ovaj izveštaj koji ukazuje na cirozu jetre. Ana Brnabić je probala da objasni da ciroza jetre ne znači i problem sa alkoholom. Znači. Treba nam lečenje i od uzroka i od posledice, rekao je Ponoš na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Ponoš je istakao da je ODHIR na izbore 2022. i 2023. poslao misiju u velikom formatu što nije bio slučaj još od 2004. godine.

  • Slanje velike misije ukazuje da postoje ozbiljni problemi i deficiti u sprovođenju izbora. Godine 2004. je konstatovano da su posle turbulencija 2000. godine uspostavljeni dobri uslovi za sprovođenje izbora da bi 2020. postojale ozbiljne indikacije da nešto ne valja. Već 2022. i 2023. svima je bilo jasno da izborni uslovi nisu fer i pošteni i preporuke su jako ozbiljne, zaključio je Ponoš.
Fotografija: FB Srbija centar
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.