Zgrada u Ulici Svetozara Markovića za rubriku – Neverovatno, ali istinito

Grad

Pitanje koje se postavlja kada se vide fotografije zgrade u Ulici Svetozara Markovića, koje nam šalje čitateljka, jeste ko je zakazao: urbanisti, službe koje su odobrile projekat, vršile tehnički prijem zgrade, građevinska inspekcija, ili svi zajedno?

  • Na fotografijama je zgrada, u najužem centru, koja nema oluk. Oluk zgrade ulazi u stari oluk okolnih kuća. Razmak između novosagrađene zgrade i kuća je u širini jedne stope. Zbog čega, ni posle četiri godine od završetka zgrade, nije mogao da se iznese preostali građevinski materjal. Popravka krova se vrši preskakanjem preko parkinga zgrade. A o malteraciji ili krečenju fasade kuća, nema ni govora. Otpad od pločica je u dvorištu zgrade. Zid parkinga je neomalterisan, dvorište razgrađeno, i voda se sliva u podzemnu garažu, jer ne postoji oluk za odvod kišnice sa parkinga, piše čitateljka.
Oluci koji odvode kišnicu sa zgrade

Ona je izračunala i koliko je investitor uštedeo: par metara kablova i sajli za lift, jer ne silazi u garažu već ide od prizemlja, jedan prekidač za pozivanje lifta, jedna vrata za lift, više metara oluka, malteracija zida parkinga, ograda do ulice, (između zgrade i kuća) ograda zgrade u dvorištu…

Vlasnik kuće peskače preko parkinga
Neiznesen građevinski materjal iza kuće
Popravka krova preko parkinga
Širina prolaza – jedna stopa
Bez oluka voda se sliva u garažu
Tagovi:

2 thoughts on “Zgrada u Ulici Svetozara Markovića za rubriku – Neverovatno, ali istinito

  1. Zabraniti gradnju ispod 10ari odmah!!! I mora da imaju parkin, igraliste i odvojeno izmedju od sussednih objekata po 2metra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.