Žitelji naselja Stanovo protestovali, najavljeno uklanjanje rampe odloženo za 16. januar (VIDEO)

Grad

Najavljeno ukidanje rampe na pružnom prelazu u Stanovu, odloženo je za 16. januar. Žitelji tog naselja danas su se okupili a novi protest najavljuju za 16. januar.

Aleksandar Milićević kaže da bi živto bez rampe „bio opasan“ a prema njegovom saznju skidanje rampe odloženo je za 16. januar. Okupljeni kažu da će se tada okupiti „u mnogo većem broju“.

  • Danas samo upozoravamo Železnicu. Imam tri unuke koje svakodnevno prolaze tuda, stotine automobila prelazi… Bilo bi pogubno za naše naselje da se ukloni prelaz. Za 16. ćemo da najavimo protest i blokiraćemo Kraljevački put i prugu, kaže žitelj Stanova.

Okupljeni ističu da je tu već bilo nastradalih.

Prema saznanjima žitelja do odlaganja, za danas najavljenog uklanjanja rampe došlo je, jer će Železnica Srbije pokušati da se dogovori sa lokalnom samoupravom u Kragujevcu.

A, kako je već izveštavao dopisnik N1 Milan Nikić, decenijama se najavljuje elektrifikacija i modernizacija pruge Kragujevac-Kraljevo, što nije učinjeno, a ako pružni prelaz u Stanovu ostane neobezbeđen, značajno će se povećati rizik po sigurnost učesnika u saobraćaju.

Fotografije i video: Suzana Đorđević
Tagovi:

2 thoughts on “Žitelji naselja Stanovo protestovali, najavljeno uklanjanje rampe odloženo za 16. januar (VIDEO)

  1. Za koga ste vi glasali? To vam je od onih koje ste izabrali… Ma, nema veze imaćete stadion u Surcinu !

  2. Bezbednost NASE DECE je na prvom mesto. Pare za radnika ce se vec naci, nesrece su se vec desavale na tom prelazu, ljudi ne igrajte se sa zivotima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.