BBC NEWS NA SRPSKOM
BBC News na srpskom

“Memorijal veterana – Reuf Babajić” naziv je ciklo-kros trke, koja se u zimskom ciklusu trka vozi u nedelju, 27. novembra, u Kragujevcu.

Mesto starta-cilja je pored “Muzeja 21 oktobar” u okviru kompleksa Spomen park Šumarice.

Na krugu dužine 1.600 metara, uz obilje krivina i kratkih uzbrdica, takmičare očekuje i par prepreka preko kojih moraju da siđu i prenesu bicikl. Sve se odvija na travnatoj i zemljanoj površini van asfalta i saobraćaja. Organizatori trke su BK Radnički Kragujevac i BS Srbije.

Iz BK Radnički pozivaju bicikliste takmičare svih afiniteta da dođu i učestvuju na ovoj trci na kojoj će biti dozvoljeno korišćenje svih tipova bicikala.

Uvertira će biti trka u Hoby kategoriji u kojoj će moći da startuju i rekreativci uz uslov posedovanje ispravne bicikle i zaštitne kacige.

“Cilj trke je promocija zdravog načina života, sporta za sve u prirodi, a za aktivne takmičare ovo će biti prilika da “podsete telo i um” na trkačke izazove koji ih očekuju u narednoj sezoni. Naziv trke “Memorijal veterana” podseća nas na sve bicikliste koji su nas prerano napustili”, referiše Aleksandar Marić predsednik BK Radnički Kragujevac

Ove godine pehar najboljem uručiće predstavnici porodice prerano preminulog bicikliste, dugogodišnjeg reprezentativca i člana Radničkog Reufa Babajića.

tekst i fotografija: Ritam grada
Tagovi:
BBC NEWS NA SRPSKOM

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.