Sanda Rašković Ivić: Vučić predao i srpske tablice, novi ustupak samoproglašenom Kosovu

Politika


Poslanica i potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić učinio „novi ustupak Aljbinu Kurtiju i novu predaju“ vlastima samoproglašenog Kosova, jer je pristao da Srbi sa severa Kosova i Metohije „u dogledno vreme“ moraju da zamene registarske tablice na automobilima tablicama koje izdaju prištinske vlasti.

  • Građani Srbije ponovo nisu detaljno upoznati šta se dogovara u njihovo ime, a tiče se direktno njihove kože, naročito Srba sa Kosova i Metohije, ali sva je prilika da će Vučić još jednu predaju prikazati kao da je izvojevao ’novu veliku pobedu’, jer će KM tablice morati da zamene RKS tablicama samoproglašenog Kosova, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Sanda Rašković Ivić je dodala da će vlasnici automobila koji se prvi put registruju „morati da odmah prihvate RKS tablice“.

  • To, međutim, nije najgore, jer se čini da će se Zajednica srpskih opština (ZSO) prebaciti iz Briselskog sporazuma, koji je mrtav, u nemačko-francuski predlog, i da će se ZSO tu rešavati, a to znači mrvice za Srbe u okviru samoproglašenog Kosova, zaključila je Sanda Rašković Ivić. 
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.