Agromarket donirao Kragujevcu Dom za dnevni boravak

Društvo Grad

Kompanija Agromarket, predala je danas na upotrebu Gradu Kragujevcu novoizgrađeni Dom Vera za dnevni boravak lica sa posebnim potrebama čiji je kapacitet 30 korisnika.

U izgradnju i opremanje novog objekta površine 400 metara kvadratnih, Agromarket fonacija je uložila 70 miliona dinara dok je Grad obezbedio uređenje partera sa pristupnim saobraćajnicama, sve priključke, i stručni nadzor.

Direktor fondacije Dragan Đorđević je na svečanom otvaranju  rekao da, kolektivna dobrobit zajednice i društva zavisi od dobrobiti svakog pojedinca i da „starajući se o drugima doprinosimo boljitku društva“.

  • U proteklim decenijama i događajima koji su nas zadesili, kao da smo zaboravili jedni na druge, a opet, samo zajedno uz uzajamno poštovanje, uvažavanje i saosećajnost možemo izgraditi bolji svet i za nas, ali još više, za potomstvo, rekao je Đorđević i dodao da su za to potrebni „ljubav, vera i nada“.
  • Upravo ljubav, veru i nadu, Agromarket fondacija, organizacija okrenuta potvrđivanju dostojanstva svakog ljudskog bića, koja podržava individualne slobode u saglasnosti sa društvenom odgovornošću, kroz objekat „Vera“ predaje Gradu Kragujevcu, rekao je Đorđević.

On je istakao da je izgradnja Doma Vera mali doprinos kompanije osobama koje imaju pravo na život kakav žele, odnosno „da budu slobodni, samostalni i korisni za zajednicu“ i da zbog toga podržava sportske, verske, zdravstvene i humanitarne akcije, svuda gde su prisutne članice Agromarket grupe, u Srbiji ali i u regionu. 

  • Vera je namenjena svima, a naročito onima iz ugroženih zajednica i grupa, marginalizovanim osobama, odnosno osobama za koje postoji verovatnoća da će doživeti zanemarivanje i zlostavljanje, poručio je Đorđević.

Svečansti povodom otvaranja Doma Vera između ostalih prsustvovali su ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijana pitanja Nikola Selaković, vlasnik i direktor Agromarketa Dušan Mojsilović, predsednik Privremenog organa Nikola Dašić i vladika Šumadijski Jovan.

Ministar Selaković je istakao da je inpresioniran novosagrađenm domom, koji je, kako je rekao sigurno najbolji i najlepši objekat te vrste u Srbiji.

  • Posebno bih istakao neverovatnu velikodušnost donator koji je za izgradnju i opremanje ovog objekta izdvojio 620 hiljada evra i tako omogućio osobama sa invaliditetom da bolje provedu dan, tako i njihovim roditeljima koji o njima svakodnevno brinu da mogu da rade i privređuju kako bi obezbedili bolji žibot, rekao je Salaković.

On je naglasio da ovakav objekat koji je danas dobio Grad Kragujevac, može poslužiti kao ogledni primer čitavoj Srbiji, ali i kao svedočanstvo jačanja domaće privrede.

  • Kada imate jednu ovakvu kompaniju koja može da pokloni 70 miliona dinara svom gradu i svojim sugrađaima, to znači da je ona zdrava, jaka i da veoma ozbiljno posluje, rakao je ministar i dodao da se zahvaljujući tako uspešnim kompanijama u kragujevcu smanjuje broj nezaposlenih, ali i broj  korisnika novčane pomoći.
  • Posebno želim da skrenem pažnju na vezu između rada, zapošljavanja i socijale. Ovde imamo konkretan primer društveno odgovorne kompanije koja zapošljava veliki broj ljudi, koja ozbiljno prihoduje i deo svojih prihoda odvaja u društveno odgovorne svrhe. To je jedan odličan recept koji je uspostavljanje i za koji sam siguran da će se u budućnosti brzo širiti i razvijati, rekao je ministar Selaković.

Predsednik privremenog organa Kragujevca Nikola Dašić zahvalio se Agromarketu na ovom izuzetno značajnom i preko potrebnom objektu.

  • Ovaj potez Agromarketa vraća veru u dobre ljude i u humano društvo, kazao je Dašić. 

Objekat se nalazi u Ulici Borivoja Petrovića BB u Kragujevcu, pored SC Iskra.

Tagovi:

1 thoughts on “Agromarket donirao Kragujevcu Dom za dnevni boravak

  1. DUŠAN MOJSILOVIĆ IME ZA RESPEKT I POŠTOVANJE NE SAMO U KRAGUJEVCU VEĆ I U SRBIJI ,PONOSIM SE S TIM ŠTO POZNAJEM OVOG ČOVEKA.I ZAISTA MI JE POSEBNO DRAGO ŠTO IME DOMA NOSI PO DUŠANOVOJ MAJCI VERI KOJA JE TAKOĐE BILA JEDNA PREDIVNA ŽENA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.