Aleksandar Vučić se sutra sastaje sa menadžmentom Fijata

Društvo

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa rukovodstvom kompanije Stelantis (Stellantis), koju će predvoditi izvršni direktor Karlos Tavareš, u četvrtak, 28. aprila 2022. godine, u 08.30 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu, saopšteno je danas iz Predsedništva Srbije.

O sastanku Fijatovog menadžmenta sa srpskim zvaničnicima, već danima se spekuliše u kragujevačkoj javnosti. Sindikati i zaposleni u Fijatu, od ovog sastanka očekuju informacije o dugonajavljivanoj proizvodnji novog modela u Kragujevcu.

Prema informacijama koje su dospele do medija, u Kragujevcu bi trebalo da se proizvodi električna verzija modela ‘’panda’’, ali su to za sada nepotvrđene informacije.

Iako su sindikati očekivali da će do ovog sudbonosnog sastanka doći u fabričkim prostorijama u Kragujevcu, on će se prema najavama iz Predsedništva, ipak održati u Beogradu.

U Fijatovoj fabrici, sutra je inače radni dan, treći u ovom mesecu, a radnici će već od petka 29. aprila ponovo biti upućeni na plaćeno odsustvo. Od početka 2022. godine, u Fijatu je bilo ukupno 10 radnih dana.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.