Radnici FCA u Kragujevcu sutra se vraćaju na posao

Društvo

Radnici „Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija“ u četvrtak se vraćaju na posao, pošto im ističe plaćeno odsustvo na koje su otišli posle samo dva radna dana u aprilu.

Predsednik sindikata Nezavisnost kragujevačke fabrike i predsednik metalaca Srbije UGS Nezavisnost Zoran Stanić kazao je agenciji Beta da se radnici vraćaju u proizvodnju, ali i da bi, prema nezvaničnim informacijama, u četvrtak mogli da saznaju i kakav je plan menadžmenta fabrike za ovu godinu.

Stanić je potvrdio da se tim povodom danima medju radnicima priča i o navodnom dolasku premijerke Ane Brnabić u fabriku.

On je naveo da su danas neki radnici pozvani da odu u fabriku i obave posao čišćenja što inače nije uobičajeno, pred povratak zaposlenih sa plaćenog odsustva.

Stanić je rekao da sindikat nema zvaničnu najavu menadžmenta o poseti premijerke za 28. april.

Prema njegovim rečima, za sada se samo govori o toj poseti koja bi trebalo da rezultira i predstavljanjem planova FCA za kragujevačku fabriku.

Stanić je rekao da pretpostavlja da će se planovi odnositi na početak proizvodnje hibridnog modela fijata 500L ili možda restilizovanog, o čemu se govorilo i pre nekoliko godina.

Takve planove Stanić ocenjuje kao prelazno rešenje za kragujevačku fabriku u vreme globalne krize.

On odbacuje mogućnost da bi kompanija uskoro mogla da najavi proizvodnju novog modela u Kragujevcu jer, kako je ocenio, tržište je nestabilno te ne veruje da će se FCA odlučiti sada za veliku investiciju.

„Tržište je nestabilno. U vreme krize, kome je do kupovine novog automobila“, zaključuje Stanić.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.