Mesto: Beograd Datum: 20.11.2019 Dogadjaj: POLITIKA – Konferencija za novinare poslanika Miroslava Aleksiæa Licnosti: Miroslav Aleksiæ

Aleksić: Koji policijski službenici su bili sa Belivukovim klanom na Svetskom prvenstvu u Rusiji?

Politika

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da su sa klanom Veljka Belivuka povezani i pojedini policijski službenici, ali da država „ne sme da ih izvede pred sud plašeći se toga što bi moglo da se otkrije o predsedniku Srbije i njegovim saradnicima“.

  • Videli smo fotografije Danila Vučića sa Acom Rošavim i drugim pripadnicima klana Belivuka na Svetskom prvenstvu u Rusiji, ali nismo dobili informacije ko je od visokih policijskih službenika još bio u njihovom društvu. Da li je Dijana Hrkalović? Koja je stvarna uloga Slaviše Kokeze bila tamo?, upitao je Aleksić na konferenciji za novinare.

On je ministra policije Aleksandra Vulina upitao i da li je pokrenut disciplinski postupak protiv pripadnika Žandarmerije Nenada Vučkovića Vučka i policijskog službenika Darka Grabeža, inače i potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije, koji se pominju u optužnici protiv kriminalne grupe Belivuka.

  • Nenad Vučković se dovodi u vezu sa Dijanom Hrkalović i Saletom Mutavim (Aleksandrom Stankovićem). Protiv Vučkovića, Belivuka i Stankovića je Vojni sindikat podneo krivičnu prijavu jer su od februara do juna 2016. koristili strelište i municiju Vojske Srbije. Vučković se takođe pominje u sudskom postupku koji se vodio protiv Belivuka i Miljkovića za ubistvo Vlastimira Miloševića, objasnio je Aleksić.

Aleksić je rekao i da bi trebalo ispitati i šefa Službe za kriminalističko obaveštajne poslove u Kraljevu Nebojšu Nedeljkovića, s obzirom na to da se viđao sa Veljkom Belivukom i vozio ga službenim automobilom.

  • Da li je o tome obavestio svoje nadređene, da li je to bilo u sklopu njegovih službenih aktivnosti ili se privatno družio sa Veljom Nevoljom?, upitao je Aleksić

Govoreći o slučaju koji se vodio protiv bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Gorana Papića, koji se sumnjiči da je protivzakonito vratio blindirano vozilo pripadniku grupe Belivuka, Aleksić je upitao da li je taj proces završen time što je ministar odbrane Nebojša Stefanović dao iskaz.

Potpredsednik Narodne stranke je podsetio da je ćerka trgovca oružjem Slobodana Tešića koji se nalazi na crnoj listi nekih zemalja, Danijela Tešić u Ministarstvu unutrašnjih poslova zadužena za međunarodne odnose.

  • Da li se tako pravi plan da ona kao ataše u nekoj stranoj ambasadi pripremi odstupnicu za bekstvo pojedinih ljudi kada budu padali sa vlasti, sklanjanje njihovog kapitala i sl., upitao je Aleksić.

Aleksić je naveo i to da se u MUP-u ponovo vrši militarizacija policije.

  • Godine 2018. je tadašnji ministar Nebojša Stefanović usvojio Pravilnik o sistematizaciji unutrašnjih poslova po kome ministar policije ima status ovlašćenog službenog lica. To je iskoristio pukovnik sa Jovanjice Aleksandar Vulin. To znači da on može da legitimiše koga god želi, da ima beneficirani radni staž, da može da uzima podatke iz istraga, poručio je Aleksić.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.