foto: Narodna stanka

Aleksić: Ni Pablo Eskobar nije imao zaštitu kakvu Vučić pruža Koluviji

Politika

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da je „režim upregao ceo sistem kako bi legalizovao organizovani kriminala“ i slučaja „Jovanjica“ tako što pokušava da rehabilituje šefa organizovane kriminalne grupe Predraga Koluviju, okrivljenog za najveću proizvodnju marihuane u Evropi, a da istovremeno za državni udar optuže policajce, medije i opozicione političare koji su ukazivali na kriminal.

  • To nije viđeno na celoj planeti, ni Pablo Eksobar nije imao podršku predsednika Kolumbije, a Koluvija ima podršku predsednika države Srbije Aleksandra Vučića, koji Koluviju javno brani i tvrdi da tona marihuane nije ništa strašno, rekao je Aleksić na konferenciji za novinare ispred Tužilaštva za organizovani kriminal.

Aleksić je naveo i da ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je bio Koluvijin gost na „Jovanjici“, javno brani ljude koji zamenom teza žele da sve predstave kao državni udar, umesto da stane na stranu svojih policajaca.

  • Sprovodi se teror nad policajcima, koje hoće i treći put da teraju na poligraf i da ih optuže da ruše državu i poredak, umesto da ih nagrade što su otkrili najveću proizvodnju marihuane u Evropi, rekao je Aleksić.

Aleksić je istakao da je Koluvija izvršilac, a da su glavni u tom poslu bili ljudi iz vrha vlasti.

  • Vučić je svojom odbranom Koluvije poručio svakom narko dileru da ima zaštitu predsednika države. Ko će danas u Srbiji da se obračunava sa organizovanim kriminalom ako ga brani predsednik države, upitao je Aleksić.

Aleksić je pozvao Vučića da ne uvlači opozicione političare koji ukazuju na kriminal u unutarpartijske probleme SNS-a, nego da svoje probleme rešavaju među sobom.

  • Ti si, Aleksandre Vučiću, odgovoran za sve tvoje ljude, jer si ih ti lično postavio. Da li ti je Nebojša Stefanović dobar ili nije, to rešite sami. Šta je uloga Dijane Hrkalović – rešite sami. Mi hoćemo da vas na izborima pobedimo sa građanima Srbije i da vas pošaljemo u zatvor da odgovarate za sve ono što ste uradili Srbiji. Mi sa vama nemamo ništa, naša je obaveza da se borimo protiv ovog ludila u koje ste nas danas uveli, rekao je Aleksić.

Aleksić je upitao da li Dijana Hrkalović nije uhapšena zato što je „na specijalnom zadatku“ i da li ona ucenjuje Vučića ili radi za njega.

  • Šta je uloga Mirka Škera, načelnika Bezbednosno-informativne agencije za Beograd u vreme kada je otkrivena ’Jovanjica’, i da li se on dopisivao sa Koluvijom i sa njim ručao po beogradskim restoranima. Zašto Škero nije obuhvaćen optužnicom i da li je on veza do političara i političkog vrha Srbije, dodao je Aleksić.

Aleksić je pokazao pano sa „slikama crne i bele Srbije“, na kojem su na crnoj strani tvrdnje Koluvije i njegovog advokata i poslanika SNS-a Vladimira Đukanovića, a na beloj ono što se, kako je istakao, zaista dogodilo.

foto: Narodna stranka
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.