foto: Glas Šumadije

Kraguječani ne uspevaju da pronađu punkt za vakcinaciju „baš iz prve“

Društvo Grad

Od utorka, 12. oktobra imunizacija u Kragujevcu se vrši u starom objektu Škole „Vukašin Marković“ u Ulici Božane Prpić broj 13 u naselju Erdoglija.

Prostorije škole su preuređene prilikom prelaska iz „Sokolane“, a Kragujevčani i dalje dolaze na vakcinaciju.

Ipak, mnogi ne mogu da pronađu lokaciju baš iz prve. U pitanju je već četvrta lokacija od početka vakcinacije, od januara ove godine: Hala „Gordana Goca Bogijević“ u Velikom parku, Ambulanta broj 4 Doma zdravlja i „Sokolana“ u Koloniji.

  • Ljudi se žale, to je istina. Nismo ni mi krivi, sportska hala se renovira, a ambulanta zbog velikog broja drugih pregleda nije bila advektna za vakcinaciju. U „Sokolani“ su se smrzavali kako pacijenti tako i naše zdravstvene ekipe jer u objektu nema grejanja. Mi smo danima najavljivali na svim medijima gde je nova lokacija, objavljivali mape na sajtu, a spremili smo i putokaze koji građanima trebaju da olakšaju orijentaciju do vakcinalnog punkta od Ambulante broj 5 i soltera „Ipsilon“, kaže za Danas, glavna sestra, Doma zdravlja Kragujevac, Milijana Radojević.

Prema njenim rečima, „pronašli punkt lako ili ne“ na njemu se samo prvog dana, u sredu, 13. oktobra vakcinisalo 570 Kragujevčana.

U pitanju je uglavnom treća doza, a broj novovakcinisanih prvom dozom u Kragujevcu po podacima Doma zdravlja već mesecima se „ustalio“ na stotinak dnevno.

Što se revakcinacije ruskim „sputnjikom V“, kada je buster doza u pitanju u Domu zdravlja ovih dana bilo je preraspoređeno nešto zaliha koje su dobili iz drugih gradova a redovno snabdevanje ovim cepivom očekuje se do 17. oktobra.

autor: za list Danas piše Zoran Mišić / foto: Zoran Mišić
Tagovi:

1 thoughts on “Kraguječani ne uspevaju da pronađu punkt za vakcinaciju „baš iz prve“

  1. Za dir Doma zdravlja Antića pitanje, zašto ne organizuje vakcinaciju na više mesta ? Mogli ste da ponudite Ambulantu Stanovo za taj deo grada , OŠ „Vukašin Marković“ za Erdogliju i naselja u tom delu grada , Ambulanta Aerodrom za taj deo grada , za Centar grada Ambulanta 4 i za Bresnicu i taj deo grada Ambuilanta Bresnica 3. To je za ovako veliki grad neophodno , a ne ovako svi na jedno mesto. Odvojte svuda po jednu prostoriju u svim ovim Ambulantama i neće biti gužvi i biće više vakcinisanih ! Probajte bar par meseci dok ne padne sneg !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.