Bojan Stojadinović novi član pokreta Kragujevačka Priča

Izbori 2022 Politika

Nekadašnji šef odborničke grupe Zajedno za Šumadiju, kasnije i Šumadijska regija – Pokret slobodnih građana Bojan Stojadinović potvrđuje za Glas Šumadije informaciju da je novi član pokreta Kragujevačka Priča:

  • Kragujevačka Priča je mlada, energična ekipa sa kojima sam ideološki blizak. Lako smo se dogovorili o daljem političkom delovanju. Pokušaćemo da uvedemo jedan potpuno drugačiji pristup politici, da probamo da utičemo na podizanje nivoa političke komunikacije u ovim prilično polarizovanim političkim okolnostima. Strateški sporazum između Kragujevačke Priče  i SDPS-a Rasima Ljajića je bio jedan od razloga zbog kog sam doneo ovakvu odluku. Ovo strateško partnerstvo će KG Priči omogućiti da ne bude ograničena samo na lokal, već da bude i nacionalno prepoznatljiva, dok će stranka Rasima Ljajića dobiti novu energiju, nove ljude, i postati značajan politički činilac u Šumadiji.

Stojadinović kaže da dobru saradnju sa aktivistima Kragujevačke priče ima iz vremena kada je obavljao poslove šefa odborničke grupe Zajedno za Šumadiju:

  • To je bukvalno funkcija  političkog „šefa diplomatije“, bio sam usmeren na saradnju sa svim političkim činiocima u lokalnoj skupštini, a sa ljudima koji danas čine Kragujevačku Priču sam uvek imao izuzetnu saradnju i dok smo zajedno vršili vlast i kasnije dok smo sarađivali u opozicionom delovanju. Što se tiče grupacije PSG – Šumadijska regija, najozbiljnije razgovore o zajedničkom izalasku na lokalne izbore prošle godine smo imali sa Kragujevačkom pričom, ali se to nije dogodilo zbog većinskog stava Skupštine Šumadijske Regije o bojkotu izbora koji sam ja tada ispoštovao iako sam imao suprotno mišljenje. Tako da je ova moja saradnja sa Kragujevačkom Pričom prirodan sled događaja.

Bojan Stojadinović je bio član Zajedno za Šumadiju od osnivanja te političke organizacije. Zajedno sa Sašom Milenićem, takođe funkcionerom ZZŠ i jednim od najbližih saradnika nekadašnjeg gradonačelnika Veroljuba Stevanovića, napušta tu stranku jer se 2017. godine razilaze u stavovima kog predsedničkog kandidata podržati – Sašu Jankovića ili Vuka Jeremića. Dok deo ZZŠ na čelu sa Stevanovićem podržava Vuka Jeremića, Milenić i Stojadinović su aktivni u kampanji Saše Jankovića. Deo su pokreta Šumadijska regija, koja u lokalnom parlamentu čini odborničku grupu sa PSG-om, ali se razilaze nakon prošlogodišnjih lokalnih i parlamentarnih izbora, pošto ŠR donosi odluku o bojkotu, dok se Milenić i Stojadinović zalažu za učešće na lokalnim i parlamentarnim izborima.

Kragujevačka Priča je parlamentarna politička organizacija u Kragujevcu, ima tri odbornika i deo je vladajuće većine u gradu. U martu ove godine KG priča i SDPS Rasima Ljajića potpisali su sporazum o saradnji.

Tagovi:

3 thoughts on “Bojan Stojadinović novi član pokreta Kragujevačka Priča

  1. Jadno je ovo kakav smo mi narod, samo se gleda svoja zadnjica. Ove gluposti mozda ne treba komentarisati, ali da li je neke ljude sramota da sretnu Verka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.