British Council: Poziv kreativnim producentima za besplatnu internet obuku

Društvo Kultura

British Council Srbija objavljuje javni konkurs za učešće u programu „Creative Producers“.

Kandidati iz zemalja Zapadnog Balkana, Srbije, Albanije, BiH, Severna Makedonija i sa Kosova, mogu poslati svoje prijave do 22. novembra. Za učešće u Programu biće pozvano 20 producenata.

Dvonedeljni Program osmišljen je s ciljem razvoja profesije producenta u kreativnim industrijama, kao i dobre umetničke prakse u svim uključenim zemljama i u Velikoj Britaniji. Kako se u saop[tenju navodi, British Council želi da nove producente podrži u osposobljavanju za rad u kreativnim industrijama, kao i da ohrabri umetničko eksperimentisanje i rad u različitim formama umetnosti.

Učesnici Programa imće priliku da steknu veštine osmišljavanja ideje za projekte u kreativnim industrijama, ali i da nauče kako da svoju ideju efikasnije prenesu ciljnoj publici i svim učesnicima projekta. Razumeće i šta sve treba da se razmatra u smislu konkretnih rezultata: gde će se, kada i kako projekat realizovati.

Najbolje projektne ideje dobiće finansijsku podršku i mentorstvo.

Moderator Programa je Curated Place, britanska agencija za produkciju u kreativnim industrijama.

Svi zainteresovani za učešće u Programu treba da popune prijavni formular dostupan na internet stranici British Councila i da podnesu prijavu najkasnije 22. novembra 2021.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.