Beograd, 05.03.2019. -Skupstina Srbije pocela je danas redovno prolecno zasedanje, intoniranjem himne „Boze pravde“, ali bez prisustva dela opozicije u skupstinskoj sali. Na fotografiji predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Seselj i narodna poslanica SRS Natasa Jovanovic. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

Šta je o Vučiću govorila Nataša Jovanović koja je prešla iz SRS u SNS: „Baron Minhauzen“

Politika

Dugogodišnja narodna poslanica iz redova Srpske radikalne stranke u julu je napustila ovu partiju, da bi se pre nekoliko dana saznalo da je prešla u Srpsku naprednu stranku.

Posle 29 godina u redovima radikala, Jovanović je, reklo bi se, učinila logičan korak odlučivši se da pređe kod nekadašnjih stranačkih kolega, piše 021.rs

Jovanović je svoju odluku obrazložila u intervjuu za Kurir, navodeći da je u prethodnom periodu bila u prilici da obiđe veći deo Srbije i da je „u svakom kraju naše zemlje očigledan napredak, od infrastrukture pa nadalje“, uključujući i Kragujevac u kojem ona živi.  

  • Opravdan je slogan SNS ‘Za budućnost naše dece’, bukvalno se radi za budućnost. Takođe, kada sam videla ko sve i kako Vučiću radi o glavi, rekla sam da ću se učlaniti ne bih li mu pomogla da se brani od napada kako na njega, tako i na njegovu decu i porodicu, navela je Jovanović.  

Iako Jovanović kaže da o svima misli sve pozitivno, to se ne bi moglo reći za njene dojučerašnje političke protivnike, a sada stranačke kolege i koleginice. Ministarka energetike Zorana Mihajlović navela je da je Jovanović „personifikacija radikalne politike, čiji ona nije pristalica“.

  • Mislim da je vlast devedesetih godina bila užasna za društvo i građane, jer umesto da je štitila živote građana, ona ih je slala u ratove. Svako ima pravo da bude član SNS-a, otvoreni smo za sve, ali svako ko dođe u stranku mora da poštuje ciljeve stranke, samim tim i Vlade i predsednika, poručila je Mihajlović, dodajući da će SNS od nove članice imati „više štete nego koristi“.  

Oglasio se i bivši šef Nataše Jovanović, Vojislav Šešelj, rečima da ne zna kako bi prokomentarisao ovaj prelazak „jer ne zna ko se to više usrećio“.  Lista onih koji su iz SRS prešli u SNS, posipajući se pepelom, podugačka je, a svakako je najpoznatiji primer Aleksandra Martinovića, koji je po prelasku u redove naprednjaka rekao da je bio magarac i „najveća politička budala“. 

Portal Istinomer podsetio je na izjave Nataše Jovanović o predsedniku Srbije i SNS Aleksandru Vučiću, nakon njegovog otcepljivanja od matične stranke. Prema pisanju Istinomera, Jovanović je poznata po tome što je svojevremeno vodom polila tadašnju predsednicu Skupštine Natašu Mićić i za govornicom parlamenta bacala kletve na one koji su spremni da komuniciraju sa Borisom Tadićem.    U godinama preloma među radikalima, Jovanović je govorila o „vrbovanju“ Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića.   

  • Da je namera Tadića, Mantera i Vordsvorta bila, početkom septembra, da kroz vrbovanje i kroz instruisanje, zajedno sa domaćim tajkunima, Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića, izvrše puč u SRS-u, to je sada jasno i vrapcima na grani i građanima Srbije, koji su prozreli njihove namere, njihov lopovluk i mafijašluk, svuda i na svakom mestu, pa i u Vladimircima, navela je Jovanović.  

Svog novog stranačkog šefa nije štedela, iznoseći upitne detalje o njemu, pa je tako 2008. godine Gordani Čomić, nekadašnjoj političkoj protivnici, pričala o promeni Aleksandra Vučića, navodeći da je „bio sklon tim manično-depresivnim epizodama, ali ovo je sada nešto što ipak ima drugi karakter i što može drugačije da se karakteriše, a tiče se odricanja svega što je srpsko i odricanja same pomisli na to da naš narod može da se vrati tamo gde je živeo.“

Tvrdila je da je Vučić saradnik britanske obaveštajne službe, nazivajući ga „velikim mišom“, koji se predstavlja kao snažan, jak i moćan. Optuživala ga je da je zajedno sa još četiri osobe tukao atletskog reprezentativca u loži stadiona Crvene zvezde, te da su ga jednom prilikom napali navijači, zbog čega je izvadio legitimaciju poslanika kako bi se odbranio.  

  • Pošto smo mi, kao što on kaže, čekali da ga se oslobodimo, zaista, takvog agenta, prevaranta i licemera, barona Minhauzena, molim državne organe (gospođo Čomić, izvinite i hvala vam na ovom vremenu), a pre svega MUP i BIA, da što pre dođu sa izveštajem i da postavimo pitanje za koje sve obaveštajne službe (za MI 6 je provereno) radi Vučić i ko ga prati u svim ovim njegovim protivzakonitim i protivustavnim delatnostima kojima se bavi ovih dana u Srbiji, navela je Jovanović u novembru 2008.   

SNS je nazivala „fantomskom strankom“, „odmetničkom grupom“, tvrdeći da Nikolić „nije sposoban da organizuje sastanke i grupe sa kriminalcima“, kao što to može Vučić, koji je „mozak cele operacije“. U nekoliko navrata optuživala je Vučića za saradnju sa britanskom tajnom službom, o čemu su radikali diskutovali i na sednici skupštinskom Odbora za bezbednost. Ipak, Vučić je od Bezbednosno-informativne agencije tražio i dobio pisano obaveštenje da nije špijun.    Dug niz optužbi koje je Jovanović upućivala Srpskoj naprednoj stranci, pročitajte u tekstu Istinomera, na OVOM LINKU.

Piše: 021.rs
Foto: Beta (Miloš Miškov)
Tagovi:

2 thoughts on “Šta je o Vučiću govorila Nataša Jovanović koja je prešla iz SRS u SNS: „Baron Minhauzen“

  1. Tada je govorila istinu, a danas laže samu sebe. Ali ne vidi ona tu nikakvu bruku i sramotu. To su za radikale uvek bile nepoznate reči. Pa zar sve ono što Vučić radi i govori nije pravi dokaz za to?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.