Četiri predloga za prvu dodelu priznanja „Kragujevački slezˮ

Milica

Na Javni poziv Prirodno-matematičkog fakulteta i udruženja PRVI PRVI NA SKALI za dostavljanje predloga za prvu dodelu godišnjeg priznanja u oblasti zaštite životne sredine – „Kragujevački slezˮ, prispela su četiri predloga:

  1. predlog – neformalno udruženje građana „Viša silaˮ, podnosilac Aleksandar Krstić;
  2. predlog – Predškolska ustanova „Vrabacˮ, podnosilac Bojan Vlašković;
  3. predlog – novinar Miroslav Jovanović, podnosilac prof. dr Snežana Simić;
  4. predlog – OŠ „Jovan Popovićˮ, podnosilac Snežana Vasić.

Odluka o dobitniku „Kragujevačkog slezaˮ biže objavljena na portalu udruženja PRVI PRVI NA SKALI i sajtu Ekologija Kragujevca 20. maja 2023. godine.

Predsednik Žirija uručiće priznanje dobitniku na svečanoj dodeli u Botaničkoj bašti 27. maja 2023. godine.

„Kragujevački slezˮ je priznanje pokrenuto sa ciljem da se podstiču zaštita i unapređenje životne sredine na teritoriji grada Kragujevca kroz isticanje svih subjekata koji aktivno učestvuju u očuvanju i zaštiti životne sredine.

„Kragujevački slezˮ se dodeljuje za delo ili aktivnost koja predstavlja najupečatljiviji doprinos zaštiti i unapređenju životne sredine na teritoriji Kragujevca u protekloj godini.

Kandidati za sticanje priznanja mogla su da budu fizička ili pravna lica koja imaju prebivalište odnosno sedište na teritoriji grada Kragujevca.

Priznanje se uručuje u obliku Povelje.

Pod dostignućem se podrazumevaju aktivnosti koje:

-otvaraju ekološke probleme na teritoriji Kragujevca i donose njihova rešenja;

– pokreću lokalnu zajednicu da uzme učešće u tim rešenjima i ostalim ekološkim akcijama, aktivno učestvuje u očuvanju i zaštiti životne sredine;

– razvijaju ekološku svest i odgovornost kroz različite forme, kao što su specijalizovani sadržaji za RTV i internet glasila, knjige, naučni i stručni radovi, kao i vođenje ekoloških akcija, sprovođenje projekata, organizovanje predavanja, kulturno-umetničkih i sportskih sadržaja koji afirmišu zaštitu životne sredine i dr.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.