Čija je sindikalna kancelarija u Zastava oružju?

Ekonomija Grad

Snežana Vasiljević, predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata u fabrici Zastava oružje tvrdi da je jutros zatekla „obijenu kancelariju“ u krugu fabrike, koju taj sindikat koristi od 20. decembra. I za to optužila Sindikalnu organizaciju Zastava oružja i njenog predsednika Dragana Ilića.

  • Jutros sam zatekla stvari u hodniku, Dragana Ilića i još nekolicinu ljudi iz tog sindikata. Odmah sam pozvala policiju, priča Vasiljević.

Snežana Vasiljević tvrdi da je Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata, u telefonskom razgovoru, dobila saglasnost od, u to vreme direktora fabrike Mladena Petkovića, da koristi taj prostor za sindikalne potrebe.

  • Koristili smo pre toga manju kancelariju, ali po kolektivnom ugovoru, i s obzirom da imamo više od 600 članova, imamo pravo na prostor od 60 kvadrata. Ta kancelarija ranije je služila za sindikalnu prodaju, koju je u krugu fabrike ukinuo još direktor Milojko Brzaković, tvrdi Vasiljević.

Predsednik Sindikalne organizacije Zastava oružja Dragan Ilić kaže, međutim, da oni nisu ništa „obili“, već su samo ušli u svoj prostor, koji koriste već 20 godina.

  • To je naša kancelarija, koja služi kao sindikalna prodavnica. Tu su nam stajale zvučne kutije, kao i brojna druga oprema. Svojevremeno smo dali ključ Asocijaciji, kako bi mogli povremeno da je koriste. U vreme dok smo, krajem decembra prošle godine bili u štrajku, oni su promenili bravu i uselili se u kancelariju, zbog čega smo podneli prijavu, tvrdi Ilić.

Inače, 21. marta će biti tri meseca kako Zastava oružje nema direktora a prema nezvaničnim informacijama za to vreme se ne uplaćuju doprinosi zaposlenima.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.