Demokratska stranka: Vučić organizuje desničare

Politika

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas od aktuelne vlasti da pod hitno prestane širenje straha kako bi zamaskirala nepopularne odluke koje mora da donese i ocenila da je beskrupuloznost režima u ostvarivanju političkih ciljeva i preuzetih obaveza na vrhuncu nakon „organizovanja jučerašnjeg ultradesničarskog skupa“.

Iz DS su u saopštenju poručili da su od „mafijaškog režima“ u Srbiji već navikli na propagandu i obmanu građana i „sve nečasno“ što se može raditi u politici, ali da su poslednjih nedelja režimski spinovi i prevare otišli toliko daleko da prete da potpuno destabilizuju društvo koje je sistematski uništavano punu deceniju.

  • Osim što širi strah kod građana Srbije, Vučić organizovanim predstavama pokušava da se i međunarodnoj javnosti predstavi kao jedini političar koji može da očuva mir u regionu. Istina je da se Vučić igra sa vatrom zloupotrebljavajući emocije građana koji su nacionalno orijentisani“ž, istakli su iz DS.

Ukazali su da širenje mržnje prema bilo kojoj društvenoj grupi ne sme i ne može biti rađeno u svrhu očuvanja stabilnosti, što „jeste plan čoveka koji propagandom, korupcijom i kriminalom kontroliše sva društvena zbivanja u Srbiji“.

  • Upozoravamo Vučića, ali i čitavu javnost da je način na koji se kreira javno mnjenje u društvu izuzetno opasan i da može dovesti do katastrofalnih posledica. Građani Srbije ne zaslužuju tretman u kom se konstantno zastrašuju, dele, huškaju jedni na druge, naglasili su iz DS.

Zaključili su da je uzrok katastrofalnog stanja u državi „mafijaški režim koji više od 10 godina odlučuje o našim sudbinama“ i da je zbog toga prioritetan nacionalni interes smena takve vlasti.

Piše: Fonet
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.