Dragan Đilas: Glasajte protiv haosa u državi i lošeg života

Izbori 2022
  • Imate protiv čega da glasate – protiv haosa u državi, a imate i za šta da glasate – za uvođenja reda u državi, istakao je Dragan Đilas večeras u Boru na svečanoj konvenciji liste Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije.
  • Glasate protiv malih plata, protiv kolonizacije Srbije, protiv inflacije i korupcije, protiv uništenja EPS-a, protiv rasprodaja prirodnih bogatstava koje imamo – protiv lošeg života, rekao je Đilas.

Dragan Đilas je rekao da ima i za šta da se glasa i to „za povećanje plata svima za 12%, za garantovane otkupne cene i subvencije u poljoprivredi, za to da proizvodimo srpski traktor, da olakšamo preduzetnicima i uložimo u njih, a ne u strane investitore, za povratak u većinsko državno vlasništvo kompanija koje koriste prirodne resurse – za dobar život“.

Univerzitetski profesor Čedomir Čupić rekao je Boranima da imaju „dva bogatstva, prvo prirodno bogatstvo, ono koje liči na sunce i drugo ljude – 28 nacija“:

  • Oba ova bogatstva su ugrožena. Ugrozila ih je samovolja i jedan uzurpator koji uništava vaše prirodno bogatstvo i vas kao ljude. I to više ne smemo dozvoliti. Nemam ništa protiv stranih investitora, ali mora da se zna ko su i zašto dolaze i zašto prirodno bogatstvo ne ostaje srpsko, a ugovori moraju biti javni. Ne sme se dozvoliti sa se prirodno bogatstvo izgubi za minut, nekada je bolje i ne dirati ga.

Čupić je rekao kako je podržao opoziciju jer zna da će se oni sutra boriti isključivo za javni interes i “ zato što su to ljudi koji će kada osvoje vlast da budžet naprave kao stakleni džep, da vidimo šta sve u njega ulazi i kuda novac ide“.

  • Zato je važno izaći na izbore i poslati ovu vlast u prošlost, zaključio je on.

Branimir Jovančićević kandidati liste Ujedinjeni za pobedu Srbije rekao je u Boru da kandidati te liste u zemlju vraćaju „normalan višestranački politički sistem“.

  • Parlamentarna listu koju predvodi Marinika Tepić, kao i general Zdravko Ponoš, novi predsednik Srbije, vraćaju dostojanstvo Srbiji i njenim građanima, vraćaju slobodu u kojoj će najbolji odlučivati. A u takvom ambijentu biće potpuno normalno da se dobro definisanim strategijskim pristupom u oblasti životne sredine i njene zaštite brojni problemi reše, istakao je Jovančićević.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.