Dragan Đilas: Srbija ne sme ostati izolovana

Politika

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSO) Dragan Đilas izjavio je danas da je interes Srbije da sledi politiku Evropske unije i da prihvati i one stvari sa kojima se ne slaže, kao što su sankcije Rusiji.

Cela Evropa uvela je sankacije, osim Srbije i danas moramo da razmišljamo o tome šta je dobro za Srbiju, a naš interes je da Srbija ne ostane izolovana zemlja, rekao je Đilas za TV Prva i ponovio da su on i SSP protiv sankcija bilo kome, jer su posledice sankcija po obične ljude katastrofalne.

Navodeći da osuđuje rat i rukovodstvo Rusije zbog agresije na Ukrajinu, Đilas je istakao da rat nije rešenje da se nađe rešenje, već samo pravi nove probleme i da će građani Rusiji biti najveće žrtve svega šta se dešava.

On je ukazao da bi ekonomske posledice po Srbiju bile ogromne ako dozvolimo da ponovimo greške od pre 30 godina i ostanemo mimo Evrope.

Srbija je deo evropskog kontinenata, rekao je Đilas i ukazao da nema pravde i poštovanja zakona u međunarodnim odnosima i to traje decenijama.

Treba videti šta možemo sami da uradimo, kazao je Đilas i predložio da nadležni u Beogradu razmotre kako da se koristi mazut umesto gasa tokom grejne sezone, da počne proces nabavke mazuta, da ga skladište, pripreme toplane, da se povećaju subvencije poljoprivrednicima.

Prema njegovim rečima, država treba jasno da kaže da dolazi kriza i da neće biti novca, da se vidi koji projekti mogu da se zaustave i da se novac preusmeri na ono što je važnije, možda za socijalna davanja.

  • Moramo da se spremamo sa najgori scenario, kazao je Đilas.

Govoreći o saradnji sa Srpskom naprednom strankom (SNS), Đilas je rekao da SSP nema iste stavove kao SNS i da će u Skupštini Srbije biti velika opozicija, ali ako vlast predloži nešto sa čim se se slažu, onda ne mogu biti protiv.

Za navode da ne treba razgovarati sa Aleksandrom Vučićem već praviti plan za njegovo rušenje, Đilas je rekao da se ne slaže sa tim. Treba razgovarati i zalažem se da se vlast SNS promeni jer je loše radila, a nije ideja rušenje vlasti i ulica, rekao je Đilas.

Đilas je rekao da očekuje nove izbore u Beogradu i da će SSP sarađivati sa svim opozicionim grupacijama koje žele saradnju.

Piše: FoNet

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.