Aleksandar Vučić: Država ne upravlja Fijatom

Društvo Ekonomija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je čuo bezbroj laži o stanju radnih prava u Fijatu u Kragujevcu i naveo da ne živimo u eri socijalističkog samoupravljanja, već da kompanija Stelantis upravlja tom fabrikom i da ima pravo da donosi poslovne odluke.

Vučić je tokom obilaska skladišta Republičke direkcije za robne rezerve rekao da Stelantis namerava da pravi električne automobile i da ta kompanija želi da obuči svoje radnike u inostranstvu.

  • Danas to više nije Fijat, nego Stellantis, odnosno konzorcijum francuskih, američkih i italijanskih kompanija. Kao i svuda u svetu, oni donose svoje poslovne odluke. Oni žele da prave električni automobil, što je veliki uspeh za Srbiju, što je važno za Kragujevac, što je važno za sve ljude.

Vučić je rekao da kompanija Stellantis „želi“ da deo ljudi obuči u inostranstvu na nekoliko meseci“.

  • Baš onako kako se zbiva u svim zemljama Evropske unije i na mnogim drugim mestima. Nije fer, iako smatram da je važno da se investitor oseća kao kod svoje kuće, što sam čuo za primere koji nisu dobri. I o tome želim da razgovaram sa investitorom. To su primeri koji se tiču trudnica, jer ne možete da otpustite trudnicu na koju ne možete da računate preko godinu dana. S tim se ne slažem. Sve drugo je pitanje njihove poslovne politike.

Vučić je rekao i da će država svim radnicima koji budu nezadovoljni obezbediti dodatni posao i najavio „nemačku kompaniju“ koja dolazi u Kragujevac.

  • Svakako će pokretanje novog električnog automobila značiti mnogo za grad i zaposleni će sigurno imati mnogo veće plate, nego što ih imaju danas, rekao je predsednik Srbije

Podsetimo, za sutra je najavljen sastanak predstavnika zaposlenih u Fijatu sa premijerkom Anom Brnabić, kome će prisustvovati i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Fotografija: Lazar Novaković
Tagovi:

1 thoughts on “Aleksandar Vučić: Država ne upravlja Fijatom

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.