infoKG

Država traži strateškog partnera za gradnju severne oblaznice oko Kragujevca

Ekonomija Grad

Kako piše eKapija, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavilo je javni poziv za izbor strateškog partnera za realizaciju projekta izgradnje severne oblaznice oko Kragujevca.

Osnovne obaveze budućeg strateškog partnera su da izradi tehničku dokumentaciju, koja obuhvata projekat za građevinsku dozvolu, projekat za izvođenje i projekat izvedenog objekta, kao i da izgradi severnu obilaznicu oko Kragujevca.

Severna obilaznica oko Kragujevca planira se kao saobraćajnica dužine od oko 22,2 km, koja prelazi preko naselja Cvetojevac, Novi Milanovac, Opornica, Poskurice i Divostin.

Na trasi je definisano pet denivelisanih ukrštaja sa trasama postojećih državnih i opštinskih puteva, kao i 23 mosta, nadvožnjaka i vijadukta.

Investitor ovog projekta je JP Putevi Srbije.

Prijava se smatra blagovremenom ukoliko je primljena do 2. juna 2023. godine, do 10 časova, a više detalja o javnom pozivu pogledajte OVDE.

Piše: eKapija
Tagovi:

1 thoughts on “Država traži strateškog partnera za gradnju severne oblaznice oko Kragujevca

  1. Najavljen početak radova za MART 2022. Lično najavio tada pomoćnik gradonačelnika a sada državni sekretar Aleksandar Milošević. To znači da je sl.g.o! SNS svojim stalnim obmanama vlada Srbijom. Sada vidimo da ništa nije ni započeto. A kad će????

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.