Završni radovi na asfaltiranju ulice Kadinjača

Grad

JKP Šumadija Kragujevac nastavlja sa uređenjem putne infrastrukture na teritoriji grada Kragujevca, a danas su izvedeni završni radovi na asfaltiranju prve faze u ulici Kadinjača u naselju Bresnica.

Radove na asfaltiranju obišli su gradonačenik Kragujevca Nikola Dašić i direktor JKP Šumadija Kragujevac Marko Vujnović, sa saradnicima.

  • Asfaltiranje dela ulice Kadinjača je od velikog značaja za žitelje ovog naselja, s obzirom na to da do sada nisu imali asfalt. Ovo je jedna od četiri ključne ulice u gradu gde je neophodna kompletna rekonstrukcija, a koje iziskuju zaista velika ulaganja. U skladu sa raspoloživim sredstvima započeli smo radove na asfaltiranju dela ulice Kadinjača. Krenućemo sa radovima fazno, koliko nam sredstva dozvole, i u ostalim ulicama tog kapaciteta kao što su Sonje Marinković, Viška i Bresnička, ističe Nikola Dašić, gradonačelnik Kragujevca.

Postojeća tamponska podloga je bila u lošem stanju, pa žitelji ove ulice, u kragujevačkom naselju Bresnica, po prvi put dobijaju asfalt.

  • Asfaltiranju su prethodili pripremni radovi koji su obuhvatili iskop postojeće podloge u širini od 5 metara, ugradnju kamenog materijala za šta je utrošeno 456 m3 kamenog agregata, izdizanje 8 šahti na kotu terena i valjanje posteljice. U asfaltiranje ulice dužine 206 metara i širina 4 metra, ugrađeno je oko 150 tona asfaltne mase, a ukupna vrednost izvedenih radova iznosi 4, 8 miliona dinara, kaže Marko Vujnović, direktor JKP Šumadija i dodaje da će se po završetku asfaltiranja pristupiti ručnoj izdradi bankina.

U narednom periodu planirano je asfaltiranje ulice 25. avgusta u Mesnoj zajednici Bresnica, Cajgetove u naselju Vinogradi i Pauna Jankovića na Deninom brdu. Ekipe Sektora niskogradnja JKP Šumadija trenutno su angažovane na više lokacija. Završeno je asfaltiranje dela ulice Užičke republike i put u Trmbasu, radovi se izvode na zameni starog asfalta u Dobrači, kao i nasipanje puteva u mesnim zajednicama Rogojevac i Erdeč.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.