Eko fan kamp u Adžinim livadama, prijem za učesnike u Skupštini grada

Grad

Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom i predstavnici Kancelarije za mlade sastali su se s mladima iz Belorusije, Nemačke i Španije, koji su učesnici Eko fan kampa u Adžinim livadama.

Učesnici eko fan parka stiču nova iskustva i znanja i donose svoja, koja mi možemo implementirati u našem gradu. Značajno je videti koje su njihove metode sticanja novih znanja i veština koja će podeliti sa mladima iz Kragujevca.

  • Ovaj kamp se tiče očuvanja biodiverziteta i zaštite životne sredine u Srbiji i zemljama iz kojih nam učesnici dolaze, kazao je Zoran Mitrović, predsednik udruženja Eko fan kamp.
  • Na ovom projektu radimo već sedam dana, a radićemo još pet, sa centralnim dešavanjem u nedelju od 16 sati u Botaničkoj bašti, gde ćemo imati prezentaciju koja se tiče zaštite životne sredine, pre svega – zaštite insekata i njihovog biodiverziteta. Pored ovog projekta koji finansira Evropska Unija, tačnije, Evropska Komisija Erazmus +, imali smo projekat koji je realizovan pre dve nedelje u Adžinim livadama, čije su teme bile kako organizovati kampanje, kako napisati projekat, kako se udružiti, osnovati udruženje građana i napraviti nešto korisno za zajednicu, zaključio je Mitrović.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.