Fakultet inženjerskih nauka u Kragujevcu obeležio 62 godine postojanja

Društvo Grad

Fakultet inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu, a do 2010. godine Mašinski fakultet, obeležio je juče svečanom akademijom 62 godine postojanja.

  • Fakultet inženjerskih nauka pokretački je stub proizvodnje i IT tehnologije. On doprinosi rejtingu Univerziteta u Kragujevcu koji je sada visoko rangiran na TH listi i povećanju broja studenata kojima ovaj fakultet sve atraktivniji, jer posle završenog fakulteta ne čekaju na posao već se odmah zapošljavaju, kazao je rektor Univerziteta prof. dr Nenad Filipović.

Svečanoj akademiji su pored naučnih radnika, profesora i studenata ovog fakulteta, predstavnika Vojne akademije, republičkih naučno obrazovnih institucija, Univerziteta u Kragujevcu, privrednih organizacija, javnih preduzeća, prisustvovali i predsednik Skupštine grada Kragujevca Miroslav Petrašinović i zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović.

  • Univerzitet je jedna od najvećih komparativnih prednosti grada Kragujevca kada je reč o dovođenju direktnih domaćih i stranih investicija. Fakultet inženjerskih nauka pokazao se kao jedan od najznačajnijih u tom lancu, jer je struktura kompanija koje dolaze u Kragujevac takva da je inženjerski profil nešto što se najviše traži, kazao je Ivica Momčilović.
  • Fakultet inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu ponosno ulazi u svoju 63. godinu postojanja, koji je rastao i razvijao i danas postao moderan tehnički fakultet. Fakultet inženjerskih nauka ima više od 1800 aktivnih studenata na osnovnim, master i doktorskim studijama a ove godine upisali smo rekordan broj studenata u prvu godinu osnovnih akademskih studija, kazao je dekan prof. dr Slobodan Savić.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.