Ružić na svečanosti povodom dana FMN: Cilj da se zgrada Centra izvrsnosti što pre završi

Društvo Grad

Fakultet medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu svečanom akademijom obeležio je juče svoju slavu Svetog Alimpija Stolpnika i 45 godina rada i postojanja kojoj su prisustvovali ministar prosvete Branko Ružić, rektor Univerziteta prof.dr Nenad Filipović, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Aleksandar Milošević, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić sa saradnicima, dekani i prodekani medicinskih, stomatoloških i farmaceutskih fakulteta iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, direktori kragujevačkih zdravstvenih institucija i brojni saradnici i prijatelji ove ugledne visokoobrazovne naučne ustanove.

  • Iako najmlađi u grupi medicinskih fakulteta u našoj zemlji, Fakultet medicinskih nauka je tokom proteklih 45 godina izrastao u instituciju koja je rasadnik znanja, kvaliteta i uspešnih naučno istraživačkih radova, naučnika i istraživača, što potvrđuje činjenica da je Univerzitet u Kragujevcu već četvrtu godinu zaredom, zahvaljujući Medicinskom fakultetu na Šangajskoj listi najprestižnijih univerziteta u svetu, rekao je ministar Ružić. Govoreći o izgradnji Centara izvrsnosti ministar Ružić je rekao da je cilj da se zgrada što pre završi kako bi mladi stručnjaci imali uslove za rad kakvi im dolukuju i koji će doprineti još boljim naučnim rezulatima i plasmanu Univerziteta u Kragujevcu na Šangajskoj listi. Oni će značiti ne samo za Univerzitet u Kragujevcu već za čitavu akademsku zajednicu u Srbiji, kazao je ministar.
  • Medicinski fakultet Univerziteta u Kragujevcu je zbog višegodišnjeg prisustva na Šangajskoj listi i mnogih drugih naučnih dostignuća postavio visoke standarde za sve obrazovne institucije u Srbiji koje treba postići, rekao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Svake godine na Fakultetu medicinskih nauka studira oko 2500 aktivnih studenata, diplomira oko 300 na osnovnim studijama, nastane 30-ak mastera, 50-ak doktora nauka oko 100 novih zdravstvenih specijalista.

  • Najznačajnije je to što svake godine objavljuje sve veći broj naučnih radova, zbog kojih je Univerzitet u Kragujevcu kontinuirano od 2019. godine na Šangajskoj listi iz oblasti kliničke medicine a od 2020.godine po rangu drugi ispod Beča, kazao je prof.dr Vladimir Jakovljević, dekan Fakulteta medicinskih nauka.
Tagovi:

2 thoughts on “Ružić na svečanosti povodom dana FMN: Cilj da se zgrada Centra izvrsnosti što pre završi

  1. Ružić i Dašić su prošle godine u oktobru restartovali gradilište. Posle 14 meseci skele su tek postavljene i fasada se radi. Ovo „što pre“ je nedefinisano svršeno vreme. Ali to je u maniru sadašnje vlasti- ništa se ne zna. Tako će valjda da bude do 2024. Posle, videćemo.

    1. Pa nemojte tako. Gde bi se naši vrli političari slikali da nema ovakvih „večitih“ gradilišta? Narod posle nekog vremena zaboravi da je tu trebalo bilo šta da se gradi, a onda dođu neki likovi kao npr. Dašić i Ružić pa ponovo otvore već više puta otvarano gradilište. Nije to njihov izum. To je radio i Milošević u svoje vreme. Imali su na koga da se ugledaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.