Festival dečjeg književnog stvaralaštva

Kultura

„Peti međunarodni festival dečjeg književnog stvaralaštva“ pod nazivom „Želim da budem dete-2023“ biće organizovan u Kragujevcu u ponedeljak, 18. septembra 2023. godine, na nekoliko lokacija. Književne radionice koje će voditi dečji pisci biće organizovane od 12.30 u osnovnim školama „Milutin i Draginja Todorović“, „Treći kragujevački bataljon“, „Dragiša Mihailović“, „19. oktobar“ i u Centru za rehabilitaciju osoba sa invalidetom „Iskra“. U isto vreme, na Trgu kod krsta, u ponedeljak 18. septembra u 12.30 časova, biće organizovan javni čas čitanja.

U okviru Programa Petog međunarodnog festivala dečjeg književnog stvaralaštva u 13.30 u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji prof dr Željko Mladenović održaće predavanje na temu „Od tableta do tablete“. U Pozorištu za decu i mlade glumac Miloš Paović izvešće monodramu „Autobiografija“ Branislava Nušića u 16.30. Na događajima u Prvoj gimnaziji i u Pozorištu za decu biće organizovano prikupljanje humanitarne pomoći za lečenje Nede Kujundžić.

Festival se završava dodelom nagrada učesnicima literarnog konkursa u Pozorištu za decu i mlade u 17.15 časova..

Organizator Petog međunarodnog festivala dečjeg književnog stvaralaštva je Udruženje građana „Gde su knjige nema brige“, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture i Grad Kragujevac.

Tekst: Snežana Milisavljević
Plakat: Udruženje „Gde su knjige nema brige“

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.