Fondacija “Koreni”, prinčevskog para, Mihaila i Ljubice Karađorđević, na Dan drzavnosti, na Sretenje, organizovaće “Dečje Sretenje”.

Grad Milica
  • Porodične vrednosti, tradicija i vera: tri stuba koji su održali naš narod kroz najteže trenutke jednog društva. Danas su ponovo pod udarom, ovoga put zbog naopakih vrednosti i medijskih poruka koje se utiskuju u umove mališana, oblikujući generacije bez jasnog identiteta i veze sa svojim korenima.Ali deci ne vredi samo pričati – moramo im pokazati pravac dobrim primerom. Zato smo ove godine osmislili projekat Dečje Sretenje sa ciljem da mališane povežemo sa istorijom, tradicijom, kulturom i verom na njima zabavan način, navodi se na sajtu Fondacije Koreni.

Od 15. do 18. februara biće održane brojne aktivnosti na Oplencu, u Karađorđevom gradu i u staroj školi.

Deca će učiti o Prvom srpskom ustanku kroz interakciju, oprobaće se u igrama kojih su se igrali njihovi vršnjaci početkom XIX veka, tkaće odeću i pisati kaligrafijom, učiti tradicionalno pojanje, i otkriti kako se naša vera održala čak i tokom pet vekova pod Turcima. Obedovaće za Karađorđevom sofrom, oslikati grb svoje porodice, i družiti se sa NjKV princem Mihailom i princezom Ljubicom u neformalnoj atmosferi, gde će moći da ih pitaju sve što ih interesuje o njihovom životu i radu.

Dok su mališani zauzeti aktivnostima, osmišljene su i radionicu za roditelje na kojoj će iskusni psiholozi govoriti o metodama vaspitanja i kako su se one menjale tokom poslednjih dve stotine godina.

Fotografija: Vladimir Marković
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.