Bojan Stojadinović: Beograd odlučuje ko će biti gradonačelnik Kragujevca, zato još nemamo ime

Grad Politika

Sva je prilika da će se na sutrašnjoj sednici napraviti nova – stara koalicija, koju će činiti SNS, SPS i 300 Kragujevčana. Da je ovakav dogovor napravljen videli smo sa fotografija iz centrale Srpske napredne stranke u Beogradu. Obrazac koji je prisutan od dolaska SNS –a na vlast u Kragujevcu je da se sve bitne odluke koje se donose o sudbini Kragujevčana donose u Beogradu.

Tako da još uvek ne znamo ko će biti gradonačelnik, iako je koalicija dogovorena, čak se zna i kojoj stranci to mesto pripada. Čeka se Beograd da odluči. Kao i u vezi svih poslova, i trga i Tržnice i fasada i obilaznice, za sve se pita Beograd. I ko će da projektuje, i ko će biti glavni izvođač radova i ko će biti podizvođači. Lokalne vlasti služe samo kao protočni bojler, da plate izvedene radove sa onoliko aneksa koliko im iz Beograda jave.

Neshvatljivo je da je u gradu u kom je rođena lokalna samouprava, u gradu koji je u Kraljevini prvi izglasao komuniste za vlast i u gradu koje je pod Miloševićem izglasao prvi demokratsku vlast, politička elita doživljava građane samo kao bazu sigurnih glasova. I čim se izbori završe, oni glasove koje su dobili od građana Kragujevca, da se brinu o gradu i problemima,  stavljaju u mandat nekim ljudima iz Beograda ili Šapca recimo.

Zbog svega toga, vreme je za ponovno uspostavljanje jedne jake lokalno – regionalne partije, sa jasnim lokalnim identitetom, uz sva ažuriranja koje nosi novo vreme i nova politička realnost. Siguran sam da za Zajedno za Šumadiju itekako ima prostora na političkom nebu Kragujevca, i na tome ću aktivno raditi u narednom periodu.

Auor je član Izvršnog odbora Zajedno za Šumadiju
Tagovi:

2 thoughts on “Bojan Stojadinović: Beograd odlučuje ko će biti gradonačelnik Kragujevca, zato još nemamo ime

  1. REGIONALNA STRANKA ODLIČNA IDEJA ,ZAJEDNO ZA ŠUMADIJU VRATITE NA SCENU TO GOTOVO SIGURNO, ALI BEZ VERKA NA ČELU I VRATITI LJUDE KOJI SU ČINILI INFRASTRUKTURU STRANKE OD 2006 DO 2012.BEZ OBZIRA NA RAZMIRICE ,POJEDINAČNE SVADJE ITD,ITD.POJEDINI LJUDI SU NA MARGINAMA SNS A DONOSE IM GLASOVE,BEZ OBZIRA NA RAZLIKE TREBA ŠATL DIPLOMATIJA POPRIČATI SA SVIM POJEDINCIMA I ODIGRATI UTAKMICU TA OPSTANAK KRAGUJEVCA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.