Gde posle praznika putuju kragujevački funkcioneri

Grad

Zamenik gradonačelnika Kragujevca Dejan Ružić boraviće od 7. do 9. maja u Dubaiu gde se, kako piše o rešenju za put, boraviti na Investicionom sastanku.

Poreske obveznike u Kragujevcu Ružićev put koštaće 2100 evra, što su troškovi aviona, ishrane i lokalnog prevoza.

Na službeni put će par dana kasnije Jelena Pavić, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu. Ona putuje na sastanak u vezi sa projektom „Veštačka inteligentna platforma za podršku učenicima procenom njihovih veština izvođenja kroz produktivne modele kreirane na osnovu njihovih veština pisanja“.

Iako će Gradsko veće snositi troškove „dodatnih obroka“, a organizator smeštaja i prevoza, reklo bi se da je tema projekta više u vezi sa Univerzitetom, a manje sa gradom.

Tagovi:

4 thoughts on “Gde posle praznika putuju kragujevački funkcioneri

  1. Simpatično kako ne piše koji investicioni sastanak, na čiji poziv, u čijoj organizaciji, piše od 7. do 9., a zamenik se vraća 11. Nigde nema člana u rešenju kojim se neko obavezuje da pravda troškove, donese račune, podnese predsedniku GV neki izveštaj….niiiišta…

  2. Putnik iz teksta je bio načelnik Uprave za investicije i razvoj , koja je imala obavezu da kao investitor prati rokove za izgradnju Tržnice ! Umesto da se ide javno na javne investicione forume, naš nagradni putnik, ide na tajne sastanke koji se zovu „Godišnji investicioni sastanci“ ( sa kim … u čijoj organizaciji i kod koga … nepoznato i nepismeno ). Od podataka gde ide se zna samo grad i država !!! Kao da je zamenik direktora fabrike oružja, a ne čovek koji mora da polože račune građanima i obavesti javnost gde tačno ide ! Sednica o Tržnici nije sednica, ako se odgovornost ovog putnika ne stavi kao prioritet ! On je lično odgovoran za kašnjenje sa radovima, jer nikoga nije javno pozvao na odgovornost , a plaćao je i kada se kasnilo i to sa parama građana ! I grad je trpeo i trpi štetu ! On nigde u Evropi ne bi bio funkcioner, a tek ne bi nikada bio reizabran za funkcionera sem u Kragujevcu ! Izabran je samo zato jer je prijatelj gradonačelnika, i jer zna da čuva poslovne tajne ! Njih ne zanimaju kašnjenja ni kvalitet, već samo koliko može iz budžeta da se izdvoji za neku …viziju ! Za realizaciju se biraju poslovi sa velikim brojem nula, a ne po prioritetu ! Dašićeva odgovornost je u tome što je lično on izabrao putnika, da mu bude načelnik i nije ga smenio zbog Tržnice ! Zbog stanja u gradu (nezavršeni i nezapočeti radovi i urnisane ulice) , niko od gradskih funkcionera ne bi smeo da dobije dozvolu da putuje sa parama građana ! A posebno ne putnik iz teksta ! Građani nemaju Tržnicu godinama ! Dokumenta za izgradnju su odrađena na brzinu, da bi se što pre izvršila ugradnja ! Kako je Narodna stranka objavila sve je urađeno suprotno zakonu https://www.glassumadije.rs/narodna-stranka-u-kragujevcu-trazi-odgovornost-i-smene-zbog-trznice/ Poništavanje dozvola je prvi korak koji će srušiti ovu piramidalnu ugradnju od investicija ! Dašić nije nikoga smenio, jer izgleda da štiti one koji mu odrade papire za ugradnju ! Dašoć nije odgovoran prema građanima , odgovoran je samo prema prijateljima ! I sada ih šalje na nove javne – tajne dogovore o trošku građana !

    1. Tacno tako,sve što rade je čist lopovluk i izvlačenje novca iz budžeta,“Trg Radomira Putnika“,nikad završena Trznica,nezakonita otimačina tuđeg poseda, sa Doo Beopotezom,fingirana poslovna putovanja,ugovori itd,itd,sramno i poražavajuće,sta smo dozvolili….

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.