Glavni gradski urbanista Kragujevca podneo ostavku

Grad

Kako Glas Šumadije saznaje, glavni gradski urbanista Ivan Marković podneo je danas neopozivu ostavku na tu funkciju. Kako je u pisanoj ostavci naveo, razlozi su lične prirode i „obaveze na radnom mestu“, odnosno Elektrošumadiji, gde je zaposlen.

Marković je na tu funkciju imenovan 23. oktobra prošle godine. Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu tražio je njegovu smenu jer je, kako su tvrdili, falsifikovao potvrdu o radnom iskustvu.

Tagovi:

9 thoughts on “Glavni gradski urbanista Kragujevca podneo ostavku

 1. Bravo za Borisa Hermana i Narodnu stranku. Uspeli su da dokažu da su na funkcijama u Kragujevcu prevaranti i to u dva slučaja. Ovo je potvrda da se u politiku bez kadrova ne može . Ali je i potvrda da Dašić želi da se obračuna i sa prevarantima u svojim redovima. Ostalo je samo da se utvrdi da li je vd direktorka JP Urbanizam ponavljala srednju školu. Ako jeste onda je i ona sa izlaznom kartom , i to bi bilo pošteno, jer ponavljači ipak ne treba da budu birani na najveće funkcije u gradu niti je to ikada bilo tako !

  1. To oko ponavljanja u srednjoj školi je glupost. Pa šta i ako jeste? Ko zna zbog čega se to dogodilo. Zar je zbog toga treba razapinjati čitavog života? Žena je završila Arhitektonski fakultet, dokazala se u svojoj struci i godinama radi u JP Urbanizam na odgovornim poslovima. To je sasvim dovoljno da bude imenovana za direktora preduzeća. Ovaj lik iz Jagodine je međutim prekršio zakon i pomoću falsifikanog dokumenta došao na mesto Glavnog gradskog urbaniste. Velika je tu razlika. Ne treba mešati babe i žabe.

 2. Zbog toga što je falsifikovao potvrdu o radnom iskustvu Glavni gradski urbanista je podneo ostavku! A gde je tu utvrđivanje njegove krivične odgovornosti, kao i Dašićeve političke odgovornosti? Afera za aferom ide ovih dana i sve su povezane sa Dašićevim kadrovskim rešenjima. Ostavka gradskog većnika Dobija zbog otkrivanja da je hapšen u Americi, prijava protiv „pukovnika“ (a svi znamo o kom lokalnom naprednjačkom funkcioneru se radi i da je on visoko pozicioniran u gradskoj vlasti) zbog seksualnog uznemiravanja žena zaposlenih u gradskoj upravi i sada ovaj lik zbog falsifikovanja službene isprave. Zbog svega navedenog bi bilo logično i moralno da Dašić podnese ostavku jer su pomenuti likovi bili njegov izbor. Ali čisto sumnjam da on ima morala i da zna šta je to politička odgovornost. Ipak je on naprednjak.

 3. Hvala Bogu te sam napustio taj grad pre 15 godina…shvatisi da nemam vise u toj ustajaloj sredini sta traziti..ponesoh svoje dve fakultetske diplome i otisao da se vise ne zanosim da ce u tom mom rodnom gradu ikad biti bolje….

 4. Jovana i tebi slučni, neverovatno koliko imate mržnje, zlobe, sujete i pre svega neznanja, kada koristite svaku priliku da omalovažavate i podcenjujete vd direktorku JP „Urbanizam“. Vi ste sigurno savršenstvo, doktor nauka i ekspert iz arhitekture i urbanizma…Lepo kažite da građevinskoj mafiji ne odgovara i smeta osoba koja je diplomirani inženjer arhitekture (u roku završila jedan od težih fakulteta i to pre 22 godine), ima 21 godinu radnog staža u JP „Urbanozam“ i koja je prošla sve faze (od pripravnika do izvršnog direktora, a sada i vd direktora). Pored toga, član je Inženjerske komore, član je komisija ispred resornog ministarstva, dobitnica je mnogih nagrada i priznanja. Na Skupštini grada Kragujevca, 8 januara, imenovana je za vd direktora, u trajanju od 12 meseci, a čak je i dobar deo opozocije indirektno dao niz pohvala za njeno imenovanje! Nisu Vam smetali prethodni direktori, a posebno oni od 2010.-2020.godine , za koje i vrapci znaju da su radili isključivo u svom inteteresu, sa nizom afera, neisplaćenih plata, uručenim okazima visokoobrazovanih radnika, urbanističkim haosom, mobingom idr. Za razliku od takvih „stručnjaka“, dobar deo zaposlenih, svojim napornim i stručnim radom, nije dozvolio sunovrat preduzeća. Uostalom, ionako za 11 meseci (možda i ranije), biće raspisan Konkurs za direktora JP „Urbanizam“, pa ponovo izabirite kojekakvog „planera“ koji je završio Geografski fakultet, menadžera sa online diplomom, ili „stučnjak“ koji ne zna „tri ulice u gradu Kragujevcu“, sl. Do januara 2020.godine, gospođa, koju podržava struka, a ne politika, zajedno će sa svojim kolegama, učiniti sve da naš Kragujevac bude bolji i lepši grad. PS: Predlažem,“zakucajte“ na vrata JP „Urbanizam“ i kada upoznate gospođu, premenićete mišljenje. Sve najbolje!

 5. Nemojte više da lupate gluposti, o uslovima za dobijanje Licence je u doba kada je Ivan dobio, odlučivala Komisija Ministarstva Građevinarstva, Saobraćaja i Infrastrukture i oni su po ovlašćenju ministarke, proverili uslove i rekli da Ivan ispunjava sve…pa može li taj Herman, anonimus pedagog biti pametniji od same Komisije…toliko pametuje da je na kraju i bolji urbanista…to je samo mržnja prema najjačoj političkoj stranci dok je on samo deo male mizerne grupice oko njihove „Narodne“ stranke koja je toliko željna vlasti da bi neistanama učinili sve da ocrne svoje neistomišljenike…prestanite da lupetate i razloge potražite iz očigledne aktuelne situacije vezane za katastrofalan urbanizam koji je dugi niz godina takav.

 6. Ovaj je podneo ostavku a ti ga Daco pitaj zbog čega. Sigurno nije iz moralnih razloga. Da ima morala ne bi falsifikovao potvrdu o radnom iskustvu i dozvolio Dašiću da se obruka. A možda je to učinio namerno jer radi za opoziciju?

 7. Neverovatno. @ Daca – ovde se ne radi o pameti, već o najednostavnijem poštovanju propisa! Daj jedan jedini smisleni razlog zašto Dašić ne bi zaštitio svog čoveka, sazvao konferenciju i obrisao patos sa, kako ti kažeš, mizernom grupicom oko Narodne stranke“, da je imao bilo kakvu slamku za koju je mogao da se uhvati.

  Ljudi su dokazali crno na belo da je Marković falsifikovanom potvrdom o radnom iskustvu dobio status odgovornog urbarniste i to je ČINJENICA, koliko god SNS bila najjača, a NS mizerna. Uzgred, što je isteran iz Urbanizma?

  Jedino pozitivno po vlast u ovom trenutku je što nisu, po svom starom dobrom običaju, nastavili da se prave blesavi, nego su (iako bez zvaničnog objašnjenja) smenili i Markovića i Dobija.

  1. Šta vi nazivate falsifikatom…pa tu potvdu daje poslodavac a ne on sam…ponovo lupetate…i da znate po Zakonu o planiranju on ispunjava uslov kao arhitekta sa iskustvom(nemora nužno biti neko licencirani urbanista), dakle dovoljno je da im licencu i da je arhitekta, pustite vi opoziciju koja je željna vlasti, kada vam kažem…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.